fbpx
Qualcomm Snapdragon

Urmatorul cip Qualcomm va fi produs de catre Samsung [zvon]

Compania americana Qualcomm va folosi, se pare, uzinele companiei sud-coreene Samsung pentru a produce urmatorul cip de varf Snapdragon 820, potrivit unei noi stiri, ceea ce indica faptul ca procesul de productie pe 14nm al companiei sud-coreene este motivul schimbarii practicilor companiei americane.

Citand surse familiarizate cu foaia de parcurs a companiei americane si cu operatiunle de productie al Samsung, Recode spune ca Qualcommm va alege compania Samsung in detrimentul partenerului pe termen lung TSMC, avand in vedere ca TSMC inca foloseste tranzistori pe 20nm, comparativ cu productia pe 14nm folosita in fabricile Samsung.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce smartphone-ul pliabil Xiaomi e similar cu Mate X

Potrivit unui raport, cipul Snapdragon 820 va fi produs de catre Samsung, desi anterior Qualcomm a lucrat cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) precum si cu alte uzine.

Probabil motivul este faptul ca procesul de fabricare a cipurilor este superior la compania sud-coreeana. Compania coreeana produce deja procesoare pe 14 nanometri, in timp ce TSMC inca fabrica cipuri pe 20nm. Procesorul Snapdragon 820 va aparea in dispozitivele de varf de anul viitor.

CITESTE SI:  Ce pret si specificatii are smartphone-ul cu ecran dual Surface Duo al Microsoft

Probabil compania americana spera ca daca isi produce cipul in uzinele Samsung, procesorul Snapdragon 820 va fi folosit in urmatorul Galaxy S, actualul Galaxy S6 fiind dotat cu un procesor Exynos. Compania sud-coreeana castiga bani seriosi datorita faptului ca produce procesoare pentru multe companii printre care si Apple, iar daca si Qualcomm devine un client al companiei sud-coreene, veniturile companiei vor creste, dar acest lucru ar fi rau pentru TSMC care va pierde un client important ca Qualcomm.

CITESTE SI:  Lenovo K3 - Smartphone de buget lansat ca si competitor pentru Xiaomi Redmi 1S

Mai mult ca sigur ca multi sunt surprinsi de faptul ca Qualcomm nu-si produce propriile cipuri ci angajeaza alte companii sa le fabrice. E surprinzator, luand in considerare ca Qualcomm este o companie care monopolizeaza piata cipurilor pentru dispozitivele mobile. Qualcomm si Samsung nu au comentat pe marginea acestui subiect.