[UPDATE] Intel anuleaza procesorul Atom, ar putea iesi din afacerea mobila

[UPDATE] Intel anuleaza procesorul Atom, ar putea iesi din afacerea mobila

Update – Potrivit unei declaratii oferite de Intel, “Nu iesim din spatiul mobil. Suntem angajati pentru o conducere pe termen lung si pentru o profitabilitate imbunatatita a afacerii noastre mobile, iar decizia de a anula aceste proiecte ne permite sa ne mutam resursele catre produse care ofera profit mai mare si care ne avanseaza strategia”.

Desi Intel pare sa continue de domine piata desktop si cea de laptopuri cu procesoarele lor, eforturile lor in ceea ce priveste domeniul mobil nu au avut la fel de mult succes, peisajul fiind in mare parte dominat de companii ca Qualcomm, MediaTek si Samsung.

Asa ca au aparut zvonuri cum ca producatorul de procesoare Intel ar putea cauta sa iasa din afacerea mobila. Compania a anuntat recent ca vor anula un viitor procesor Atom – cu numele de cod SoFIA, si Broxton – care au fost proiectate pentru smartphone-uri si tablete.

CITESTE SI:  Armata Statelor Unite lanseaza programul "Hack the Pentagon"

Ramificatiile anularii procesorului mobil Atom sunt doua: una este ca Intel trebuie sa anuleze produse mobile cand acestia nu se descurca foarte bine si, in al doilea rand, acest lucru ar putea afecta de asemenea dezvoltarea presupusului Microsoft Surface Phone.

Desigur, acesta este doar un zvon, avand in vedere ca producatorul de procesoare Intel nu si-a anuntat formal planurile de iesire din afacerea mobila, dar declaratia lor pe aceasta chestiune pare sa indice ca acestia planuiesc o iesire.

CITESTE SI:  WhatsApp a picat la nivel global de ajunul Anului Nou

“Intel accelereaza transformarea sa de la o companie de PC-uri catre una care propulseaza miliarde de dispozitive de computing smart si conectate. Ne vom intensifica investitiile pentru a alimenta ciclul bun de crestere in centre de date, IoT, afaceri cu memorie si FPGA si pentru a conduce afaceri mobile si de PC-uri mai profitabile”.

Cum am spus, au circulat zvonuri conform carora Surface Phone ar putea fi propulsat de un procesor Intel, dar zvonurile recente au indicat ca telefonul ar putea avea un cip Snapdragon 830, asa ca poate Microsoft a aflat de planurile producatorului de procesoare Intel si s-a adaptat deja pentru alte solutii posibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *