fbpx

Universitatea Kyoto va interzice toate ceasurile pe durata examenelor

Universitatea Kyoto va interzice toate ceasuri pe durata examenelor

Universitatea Kyoto a spus ca le va interzice studentilor sa poarte sau sa foloseasca orice tip de ceas pe durata examenelor incepand cu anul viitor pentru a preveni trisatul.

Pe vremea inventarii ceasului cu calculator, scolile si-au dat seama rapid ca acestea ar putea fi folosite pentru trisat, cel putin in timpul examenelor cand calculatoarele nu sunt permise.

In ziua de azi, acele ceasuri cu calculator sunt considerate antice, dar scolile trebuie sa faca fata acum cu o noua amenintare tehnologica: smartwatch-urile.

CITESTE SI:  Platforma Android Wear are acum 4000 de aplicatii si iti poate chema o masina

Se pare ca potrivit The Wall Street Journal, Universitatea Kyoto a anuntat ca le vor interzice studentilor care intra la examene sa poarte sau sa foloseasca orice fel de ceas.

Stim, cum ar putea un ceas mecanic obisnuit sa fie folosit pentru trisat, nu-i asa? Potrivit oficialilor de la Universitatea Kyoto, acest lucru este facut pentru a se asigura ca toate testele sunt corecte.

CITESTE SI:  Ce update remediaza autonomia redusa a smartwatch-urilor Apple Watch

De asemenea, Universitatea Kyoto adauga ca odata cu smartwatch-urile, a devenit dificil de determinat daca studentul comunica cu prietenii de afara sau din inauntrul salii de examen pentru a afla raspunsurile, sau daca folosesc in mod legitim ceasurile pentru a calcula raspunsurile.

Mai mult, aceasta interzicere face ca Universitatea Kyoto sa fie prima din Japonia care interzice asemenea dispozitive la examene.

Evident ca aceasta nu e prima data cand auzim de o asemenea interzicere a ceasurilor la examene. Mai devreme in acest an, unele surse au precizat ca universitati din alte tari au practicat interziceri similare si presupunem ca acesta este progresul natural al lucrurilor, asa ca sa nu fi prea surprins daca universitatea ta va incepe intr-o zi sa interzica dispozitivele purtabile din salile de examen, daca nu au facut deja acest lucru.