fbpx
Unele dintre cele mai populare site-uri din lume au keylogger-uri pentru spionat

Unele dintre cele mai populare site-uri din lume au keylogger-uri pentru spionat

Keylogger-urile sunt de obicei unelte care pot fi asociate cu hackerii care incearca sa va fure informatiile despre cardurile de credit si parolele dvs., dar se pare ca unele dintre cele mai populare site-uri din lume folosesc aceste keylogger-uri, cel putin conform cercetatorilor de la Centrul pentru Politici de Informatica din Princeton.

Denumite scripturi “session replay”, aceste scripturi keylogger nu sunt menite sa fie utilizate in scopuri rele, ci mai degraba sunt destinate sa ajute companiile sa obtina o viziune asupra vizitatorilor site-ului, a modului in care utilizatorii utilizeaza site-ul si asa mai departe.

CITESTE SI:  Twitter dezvaluie accidental locatia unor utilizatori din cauza unui bug

Cu toate acestea, datele pe care le colecteaza si le inregistreaza keylogger-urile pot fi un pic alarmante, deoarece cercetatorii au descoperit ca unele site-uri populare inregistreaza efectiv apasarile tastelor atunci cand vizitati pagina lor, inclusiv atunci cand completati un formular electronic si, chiar daca decideti sa nu-l trimiteti, informatiile pe care le-ati introdus sunt inregistrate oricum de keylogger.

CITESTE SI:  Ce browser va deveni si manager de parole

Potrivit cercetatorilor, “Colectarea continutului paginii de catre scripturile terte poate duce, in cazul informatiilor importante – cum ar fi afectiunile medicale, detaliile cartii de credit si alte informatii personale afisate pe o pagina – la publicarea lor de terti in urma inregistrarii”.

Ei au un punct de vedere bun pentru ca, chiar daca companiilor le place sa se laude cu masurile lor de securitate si cu criptarea datelor, este nevoie doar de o singura eroare umana simpla, un bug sau un exploit pentru a expune totul.

CITESTE SI:  Cel mai scump Samsung Galaxy Note 8 ar putea costa o gramada de bani

Cei care sunt interesati sa vada lista de site-uri web populare care utilizeaza astfel de scripuri keylogger pot sa intre pe site-ul web al Princeton pentru a afla mai multe detalii.