fbpx

Unei echipe feminine de robotica din Afganistan i s-a refuzat intrarea in Statele Unite

Unei echipe feminine de robotica din Afganistan i s-a refuzat intrarea in Statele Unite

In aceasta luna, competitia de robotica FIRST Global Challenge va aduce impreuna echipe de liceu din mai multe parti ale lumii. Competitia va avea loc in Washington D.C., Statele Unite, si vor participa peste 150 de echipe.

Cu toate acestea, desi robotul echipei din Afganistan va fi acolo, echipa insasi nu va fi prezenta pentru ca Statele Unite le-a refuzat solicitarile pentru vize. Echipa din Afganistan este formata din sase adolescente care au calatorit peste 800 de kilometri pana la ambasada Statelor Unite din Kabul pentru interviurile lor pentru a primi vize.

CITESTE SI:  Cate miliarde de ore de continut au fost urmarite pe saptamana in Statele Unite, prin dispozitivele de streaming

Adolescentele din Afganistan practic au mers la ambasada Statelor Unite de doua ori in speranta ca o alta runda de interviuri le va ajuta. Iar refuzarea vizei nu este primul obstacol pe care l-a avut grupul din Afganistan, kitul lor de robotica alcatuit si oferit pentru competitie a fost tinut la vama luni intregi.

Retinerea a fost aparent cauzata de teama cu privire la folosirea robotilor de catre ISIS. Vama a fost eliberata abia acum trei saptamani. Echipa, adusa impreuna de primul CEO femeie din domeniul tehnologiei din Afganistan, Roya Mahboob, a proiectat un robot care sorteaza bile si care va fi livrat in Statele Unite pentru competitie, iar acestea vor putea vedea atunci cand robotul lor este evaluat la eveniment printr-o videoconferinta.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Samsung nu mai lanseaza playere Blu-ray in Statele Unite

Unui grup din Gambia i s-a refuzat de asemenea vizele, iar Departamentul de Stat al Statelor Unite nu poate oferi comentarii cu privire la acest lucru, pentru ca inregistrarile sunt confidentiale.

CITESTE SI:  De ce Franta infiinteaza propria forta spatiala

Mahboob a spus ca participarea la aceasta competitie din Statele Unite a fost foarte importanta pentru tara. “Robotica este un domeniu foarte, foarte nou in Afganistan”, a spus aceasta pentru Forbes. Una dintre membrele echipei, o tanara de 14 ani pe nume Fatemah a spus, “Vroiam sa aratam lumii ce putem, aveam nevoie doar de o sansa”.

Facebook