fbpx

Undele radio pot controla Siri si Google Now

Undele radio pot controla Siri si Google Now

Un nou hack cu unde radio care a iesit la lumina utilizeaza un telefon iPhone sau Android, cu castile conectate, pentru a accesa de la distanta controalele vocale ale smartphone-ului, fara ca utilizatorul sa stie.

Se pare ca nimic din era digitala nu este intotdeauna sigur 100%, desi cu siguranta este mult mai sigur decat sa-ti stochezi parola pe o bucatica de hartie.

Totusi, asta nu inseamna ca nu ne aducem contributia in a ne asigura ca sunt luate cele mai bune masuri de siguranta si securitate.

CITESTE SI:  La ce colaboratori a renuntat compania Apple, conform unor surse

Cand vine vorba despre asistentul virtual vocal Siri al Apple si cel Google Now al Google, se pare ca exista un nou hack care va fi capabil sa foloseasca undele radio pentru a prelua controlul.

Telefonul Android sau iPhone atacat va avea nevoie ca castile sale sa fie introduse, iar hack-ul cu unde radio va fi apoi capabil sa acceseze in mod discret si de la distanta controalele incorporate de voce Siri si Google Now ale smartphone-ului, fara ca utilizatorul sa fie constient de acest lucru.

CITESTE SI:  Companiei Apple ii pare rau de intarzierea boxei HomePod

Cercetatorii de la agentia guvernamentala ANSSI franceza au descoperit ca ar putea controla softul Siri al Apple sau Google Now al Android de la o distanta de pana la 5 metri, iar hack-ul cu unde radio este facut posibil cu ajutorul unui transmitator radio care va accesa o pereche de casti care au un microfon integrat si care raman conectate la dispozitivul mobil.

Cablul de casti va functiona ca si o antena, iar acest scenariu poate fi exploatat pentru a face ca Siri sau Google Now sa creada ca acele comenzi audio vin de fapt de la microfonul conectat.

CITESTE SI:  Cum deduce Siri daca utilizatorul are coronavirusul Wuhan

Este destul de infricosator, fara sa fie nevoie efectiv sa spuna un singur cuvant, un asemenea atac radio prin unde radio poate da instructiuni si controale pentru Siri sau Google Now sa initieze un apel, sa trimita un mesaj text, sa trimita browser-ul smartphone-ului catre un site care contine malware. Posibilitatile sunt multe.

Sursa: appleinsider.com