fbpx
Unde va reduce China controlul internetului si de ce

Unde va reduce China controlul internetului si de ce

Vizitatorii unei insule tropicale din China vor avea acces la platforme populare de social media de pe internet – cum ar fi Facebook, Twitter si YouTube – care sunt interzise in restul tarii, ca parte a unui nou plan elaborat de autoritatile locale pentru a stimula turismul.

Autoritatile locale au mai spus ca ar putea angaja 50.000 de lucratori straini vorbitori de limba engleza – multi din Filipine si alte tari din Asia de Sud-Est.

China mentine un control strict asupra internetului in frontierele sale si numai serviciile care sunt permise de guvern pot opera in aceasta tara. Servicii folosite de oameni de pe glob precum Facebook, Twitter, YouTube si Google nu sunt accesibile in China, dar acest lucru s-ar putea schimba pentru provincia Hainan, unde se pare ca se va reduce controlul internetului pentru a promova turismul.

CITESTE SI:  In ce privinta nu s-a tinut de promisiune compania LG de smartphone-uri

The South China Morning Post informeaza ca autoritatile au elaborat un plan pentru a permite vizitatorilor din anumite zone din provincia Hainan sa acceseze platforme de internet ca Twitter, Facebook si YouTube.

CITESTE SI:  O companie canadiana le vinde chinezilor sticle cu aer curat

Acest lucru este parte din planul de a transforma provincia Hainan intr-un port de comert liber pana la sfarsitul acestui deceniu. Chiar daca planul a fost prima data publicat dupa care retras de pe site-ul autoritatilor locale, stirile din mass-media de stat sustin ca planul pentru provincia Hainan va continua, dar nu se stie de ce a fost eliminat de pe site.

Provincia insulara Hainan este situata in varful sudic al Chinei si este numita adesea insula Hawaii a Chinei. Zonele desemnate unde turistii vor putea accesa aceste servicii de pe internet vor fi in cele doua mari orase ale provinciei Hainan – Haikou si Sanya.

CITESTE SI:  Ce cere cel mai mare producator de cipuri din China companiilor din SUA

Turistii din zonele desemnate din provincia Hainan, China, vor putea astfel sa utilizeze servicii de pe internet ca Twitter, Facebook si YouTube fara probleme. Cu toate acestea, nu a fost mentionat daca si alte platforme de internet blocate precum Google, WhatsApp si Instagram vor fi deblocate.