fbpx

Unde va fi construita Marea Racheta interplanetara a SpaceX

Unde va fi construita Marea Racheta interplanetara a SpaceX

Compania SpaceX intentioneaza sa construiasca o racheta interplanetara si nava spatiala care va contribui la avansarea obiectivului fondatorului Elon Musk de a efectua misiuni spre Marte pana in 2022.

Compania spatiala privata intentioneaza sa construiasca o racheta interplanetara denumita BFR in Los Angeles. BFR va fi mobila numai cu ambarcatiuni, necesitand o locatie in port.

SpaceX isi are sediul intr-o suburbie din Los Angeles, iar compania utilizeaza deja portul in alte misiuni. Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a oferit aceasta veste in cursul zilei de luni.

CITESTE SI:  Lansarea consolei de jocuri Project Scorpio Xbox in China a fost confirmata

Dupa lansarea cu succes a Falcon Heavy, SpaceX a anuntat ca isi va concentra toata energia asupra construirii unei rachete interplanetare masive pe care o numeste BFR sau “Big Fucking Rocket”.

Racheta interplanetara cu o lungime de 106 metri a fost conceputa pentru a duce oamenii pe Marte si nu numai. SpaceX se va ocupa acum de sarcina colosala de a construi BFR, iar acum s-a confirmat ca compania va construi BFR in Los Angeles.

CITESTE SI:  Cand vor putea masinile Tesla sa redea clipuri video

“Aceasta racheta poarta promisiunea de a duce omenirea mai adanc in cosmos decat oricand”, a adaugat primarul. Va fi intr-adevar o racheta mare si puternica. BFR interplanetara va fi capabila sa transporte pana la 50 de tone de sarcina utila in spatiu, ceea ce reprezinta o imbunatatire semnificativa fata de Falcon Heavy a SpaceX care poate duce pana la 30 de tone.

CITESTE SI:  Si BlackBerry incepe sa lanseze smartphone-uri fara margini

Un contract de arendare pe 30 de ani a fost semnat de SpaceX pentru un teren de 18 pogoni in Los Angeles care va fi utilizat pentru construirea rachetei BFR. Compania a mutat echipamente in acel loc pentru a stabili centrul de productie. Aceasta nu este prima prezenta a SpaceX in aceasta zona, pentru ca compania si-a dezfasurat deja operatiunile de recuperare in Los Angeles din 2012.