Unde si-a inchis Uber programul pentru masini fara sofer

Unde si-a inchis Uber programul pentru masini fara sofer

Uber si-a inchis programul de teste pentru masini fara sofer intr-un stat american, la cateva luni de la un accident fatal in care a fost implicat unul dintre autovehiculele sale in acel stat.

Uber nu isi inchide intreg programul pentru masini fara sofer, a spus o purtatoare de cuvant a companiei, ci mai degraba se va concentra pe testari limitate in Pittsburgh, Pennsylvania si California.

Acum cativa ani in urma, Uber a anuntat ca se va indrepta in Arizona pentru a-si efectua programul de teste pentru masini fara sofer. Parea ca merge bine pana acum cateva luni, cand Uber a fost implicata intr-un accident fatal, mai exact una dintre masinile sale fara sofer.

CITESTE SI:  Cea mai mare intelegere in istoria tehnologiei a fost pecetluita astazi

Desigur, programul de teste a fost suspendat si nu era clar daca Uber va reveni si isi va incepe din nou testele curand. Din pacate, acest lucru nu pare sa mai fie cazul.

Intr-o stire de The Wall Street Journal, aflam ca publicatia a gasit un mesaj intern care spune ca Uber a decis sa-si inchida programul pentru masini fara sofer in Arizona.

CITESTE SI:  Apple pregateste un rival pentru Google Street View

O parte din mesaj este in felul urmator: “Ne-am angajat sa dezvoltam tehnologia masinilor fara sofer si asteptam cu nerabdare sa ne intoarcem pe drumurile publice in viitorul apropiat”.

Acest mesaj vine dupa o stire din luna mai in care Uber declara ca intentioneaza sa reia programul in cateva luni. Cu toate acestea, bazandu-ne pe acel mesaj, observam ca compania va efectua o analiza completa de siguranta.

De asemenea, se asteapta ca compania va continua sa dezvolte tehnologia masinilor fara sofer, dar se pare ca deocamdata programul din Arizona a fost inchis. Dupa cum declara Uber, acestia planifica reintoarcerea pe drumurile publice pentru teste in viitor, dar nu este clar cand se va intampla asta.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Instagram a ajuns la un numar urias de utilizatori

In prezent, nu este clar complet care ar fi putut fi motivul din spatele accidentului masinii fara sofer. Unele stiri sustin ca motivul a fost lipsa senzorilor, in timp ce altii spun ca ar fi fost o problema cu softul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *