Unde si-a inchis Uber programul pentru masini fara sofer

Unde si-a inchis Uber programul pentru masini fara sofer

Uber si-a inchis programul de teste pentru masini fara sofer intr-un stat american, la cateva luni de la un accident fatal in care a fost implicat unul dintre autovehiculele sale in acel stat.

Uber nu isi inchide intreg programul pentru masini fara sofer, a spus o purtatoare de cuvant a companiei, ci mai degraba se va concentra pe testari limitate in Pittsburgh, Pennsylvania si California.

Acum cativa ani in urma, Uber a anuntat ca se va indrepta in Arizona pentru a-si efectua programul de teste pentru masini fara sofer. Parea ca merge bine pana acum cateva luni, cand Uber a fost implicata intr-un accident fatal, mai exact una dintre masinile sale fara sofer.

CITESTE SI:  Ce pret are camera Fujifilm Instax Square SQ6 proiectata de Taylor Swift

Desigur, programul de teste a fost suspendat si nu era clar daca Uber va reveni si isi va incepe din nou testele curand. Din pacate, acest lucru nu pare sa mai fie cazul.

Intr-o stire de The Wall Street Journal, aflam ca publicatia a gasit un mesaj intern care spune ca Uber a decis sa-si inchida programul pentru masini fara sofer in Arizona.

O parte din mesaj este in felul urmator: “Ne-am angajat sa dezvoltam tehnologia masinilor fara sofer si asteptam cu nerabdare sa ne intoarcem pe drumurile publice in viitorul apropiat”.

Acest mesaj vine dupa o stire din luna mai in care Uber declara ca intentioneaza sa reia programul in cateva luni. Cu toate acestea, bazandu-ne pe acel mesaj, observam ca compania va efectua o analiza completa de siguranta.

CITESTE SI:  Densitatea pixelilor a lui Samsung Galaxy S10 ar putea fi una mare

De asemenea, se asteapta ca compania va continua sa dezvolte tehnologia masinilor fara sofer, dar se pare ca deocamdata programul din Arizona a fost inchis. Dupa cum declara Uber, acestia planifica reintoarcerea pe drumurile publice pentru teste in viitor, dar nu este clar cand se va intampla asta.

In prezent, nu este clar complet care ar fi putut fi motivul din spatele accidentului masinii fara sofer. Unele stiri sustin ca motivul a fost lipsa senzorilor, in timp ce altii spun ca ar fi fost o problema cu softul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *