fbpx

Unde construieste Huawei o fabrica de cipuri

Unde construieste Huawei o fabrica de cipuri

Pentru a nu fi afectata de restrictiile comerciale ale Statelor Unite, compania Huawei din China s-a decis sa construiasca o fabrica de cipuri intr-un anumit loc. Acele cipuri vor fi folosite de smartphone-urile sale.

Poate ca Huawei are o modalitate de a nu fi afectata de consecintele inaspririi restrictiilor comerciale din SUA. Surse ale Financial Times sustin ca Huawei doreste sa construiasca o fabrica de cipuri in Shanghai care sa produca componente pentru businessul sau de infrastructura de telecomunicatii.

CITESTE SI:  Cum va ajunge Google Chrome sa nu mai consume RAM excesiv pe Windows 10

Acea fabrica ar fi condusa de un partener, Centrul de Cercetare si Dezvoltare Shanghai IC, si ar fi considerata experimentala pana cand va putea produce cipuri pe care Huawei le poate folosi pentru smartphone-urile sale.

Acea fabrica ar incepe sa produca procesoare de smartphone bazate pe un proces foarte depasit (45nm), inainte de a trece la cipuri pe 28nm pana la sfarsitul anului 2021.

Procesul de 28nm ar fi suficient de avansat pentru smart TV-uri si dispozitive Internet of Things, sustin unii. Pana la finalul anului 2022, Huawei va ajunge in acea fabrica la procesul de 20nm care va putea fi folosit pe majoritatea smartphone-urilor 5G.

CITESTE SI:  Care este primul smartphone cu 8GB de RAM de la Huawei

Desi cipurile pe 28nm din 2021 produse de acea fabrica ar putea fi inferioare rivalilor internationali, acestea pot fi satisfacatoare pentru piata din China, pana ce Huawei isi va putea imbunatati designurile.

Este posibil ca compania Huawei din China nu va trebui sa se ingrijoreze cu privire la viitorul sau daca aceste stiri sunt corecte. Dar, dupa cum unii poate au remarcat, nu exista smartphone-uri mentionate in acest program.

CITESTE SI:  Cati ani de inchisoare a primit un barbat care a incercat sa fure un nume de domeniu cu arma

Smartphone-urile au nevoie de procese extrem de avansate pentru a ramane competitive la nivel de varf (Kirin 9000 din smartphone-ul Mate 40 Pro e un cip pe procesul de 5nm), iar fabrica din Shanghai nu ar fi de un real folos.