Un trol al brevetelor sfarseste prin a plati Kaspersky pentru solutionarea procesului

Un trol al brevetelor sfarseste prin a plati Kaspersky pentru solutionarea procesului

Modul in care trolii de brevete opereaza consta in faptul ca aleg un brevet pe care il detin, care uneori poate fi destul de vag, iar apoi dau in judecata o companie (sau mai multe companii) pe motivul ca l-ar fi incalcat.

Motivul pentru care trolii de brevete procedeaza asa este faptul ca cele mai multe companii ar prefera sa ajunga la o intelegere in loc sa se razboiasca prin procese si tribunale ani de zile.

Cu toate acestea, se pare ca in cazul Kaspersky, trolul de brevete a sfarsit prin a-i plati pe ei, in schimb. Intr-o stire de ArsTechnica, aflam ca Kaspersky a fost lovita de un proces intentat de o companie denumita Wetro Lan care a presupus ca Kaspersky le-a incalcat un brevet referitor la firewall-uri.

CITESTE SI:  Cati bani vor oamenii pe an pentru a renunta la Facebook definitiv

Se pare ca trolul Wetro Lan a avut succes cu brevetul, avand in vedere ca multe companii care au fost date in judecata de aceasta companie au preferat sa solutioneze procesul dupa o perioada scurta de timp si sa-i ofere bani.

CITESTE SI:  Apple accepta WeChat Pay in China ca metoda de plata pentru App Store

Dar asta nu s-a intamplat si in cazul companiei Kaspersky ai carei avocati au fost hotarati sa nu le plateasca nici macar un cent acestor troli de brevete. Potrivit avocatului Casey Kniser al Kaspersky, cererile de solutionare a procesului au continuat sa scada de la cererea initiala de 60.000 de dolari pana ce a ajuns la 10.000 de dolari.

Cu toate acestea, avocatul Kniser de la Kaspersky a spus ca practic ei ar trebui sa-i plateasca companiei Kaspersky 10.000 de dolari, in schimb, iar trolul de brevete Wetro Lan a fost de acord sa renunte la proces si sa-i plateasca companiei 5000 de dolari.

CITESTE SI:  Ce solutie are Microsoft pentru update-ul Windows 10 care sterge fisiere

Kniser de la Kaspersky a declarat pentru publicatia ArsTechnica ca, “Din punctul nostru de vedere, am avut un caz castigator. Am avut motive de suspiciune care au fost bune. Din acest motiv nu vrem sa le oferim bani, nu parea cinstit ca acestia sa scape pur si simplu atat de usor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *