fbpx

Un telefon Nokia cu tastatura QWERTY a aparut

Un telefon Nokia cu tastatura QWERTY a aparut

Un nou smartphone Nokia cu codul TA-1047 a primit certificarea de la FCC (Comisia Federala de Comunicatii) si au fost dezvaluite cateva informatii. Este un smartphone Nokia Dual-SIM si ar putea avea dimensiunile de 133 x 68mm. Dimensiunea diagonala este de 140mm sau 5,5 inci.

In ziua de azi, cand vine vorba despre telefoanele cu tastaturi QWERTY fizice, se pare ca BlackBerry/TCL este inca singura compania interesata de lansarea unor astfel de telefoane.

Cu toate acestea, potrivit unei stiri de NPU, se pare ca Nokia/HMD Global ar putea lua de asemenea in considerare un dispozitiv similar, cu tastatura QWERTY. Asta potrivit unei “surse bine cunoscute” care a speculat ca un Nokia TA-1047 recent reperat ar putea fi un telefon cu o tastatura QWERTY.

CITESTE SI:  De ce compania de smartphone-uri ZTE si-a suspendat activitatile principale

Telefonul Nokia in cauza a fost recent reperat pe FCC si, desi acolo nu s-au confirmat specificatii si caracteristici, dimensiunile sale au dus la speculatia ca ar putea exista o tastatura QWERTY ca parte a designului telefonului.

CITESTE SI:  Google lucreaza la un nou sistem de operare cu numele de cod "Fuschia"

De asemenea, se speculeaza faptul ca ar putea sa aiba un display de 3,3 inci cu rezolutie de 480 x 480 pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon 205 si ca ar putea rula un sistem de operare personalizat propriu numit Kais OS, dar daca acesta se bazeaza sau nu pe Android sau pe cu totul altceva ramane de vazut.

In trecut, Nokia a lansat telefoane cu tastaturi QWERTY asemanatoare cu cele BlackBerry, astfel ca faptul ca va lansa din nou nu este cu adevarat ceva exagerat, dar tratati aceste informatii cu precautie deocamdata.

CITESTE SI:  VIDEO: Microsoft se lauda ca Windows 10 este cel mai sigur sistem de operare

Nu s-a suflat o vorba despre data oficiala de lansare a telefonului cu tastatura QWERTY, dar avand in vedere ca CES si MWC 2018 se apropie cu pasi repezi anul viitor, este posibil ca Nokia/HMD vor avea noi smartphone-uri de dezvaluit la acele evenimente. Poate unele cu tastatura QWERTY.