fbpx
Un studiu ajunge la concluzia ca fitness trackerele s-ar putea sa nu fie la fel de eficiente pe cat credem

Un studiu ajunge la concluzia ca fitness trackerele s-ar putea sa nu fie la fel de eficiente pe cat credem

Trackerele fitness sunt destinate pentru a-i ajuta pe oameni cu fitnessul lor. Oferindu-le o modalitate de a-si monitoriza fitnessul, se spera ca aratandu-le progresul, cum ar fi numarul de calorii arse, cat de mult dureaza pana ce ajung la un anumit numar de batai pe minut, numarul de pasi parcursi intr-o zi, cat de multi kilometri au alergat intr-un anumit numar de minute si asa mai departe, aceste lucruri ii va motiva pe oameni sa continue cu exercitiile.

Pana la un anumit punct asta este adevarat, avand in vedere ca a existat mult feedback pozitiv in ceea ce priveste fitness trackerele, dar un studiu recent efectuat de John Jakicic de la Universitatea din Pittsburgh din Statele Unite pare sa indice contrariul.

CITESTE SI:  Cate kilograme a pierdut in greutate un gamer jucand jocul Skyrim VR

Studiul care a fost publicat in Journal of the American Medical Association indica faptul ca trackerele fitness s-ar putea sa nu fie la fel de eficiente pe cat am putea crede.

Studiul a constat in doua grupuri de Weight Watchers de aproximativ 470 de participanti cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Ambelor grupuri li s-a dat sfatul de a manca sanatos si de a efectua exercitii fizice din ce in ce mai intense, dar celui de-al doilea grup i s-a oferit trackere fitness.

In mod interesant, primul grup fara trackere fitness a pierdut o medie de 5,9 kilograme pe parcursul studiului, in timp ce cei fara trackere au pierdut numai 3,5 kilograme.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce dispozitiv i-ar ajuta pe oameni sa piarda in greutate

Studiul a ajuns la concluzia ca exista posibilitatea ca prin monitorizarea exercitiilor si mancatului lor, grupul cu trackere fitness a crezut ca poate manca mai mult.

De exemplu, arzand 200 de calorii la un jogging, acestia ar putea presupune ca ar putea manca inapoi acele 200 de calorii si ca s-ar “egala”.

O alta posibilitate este ca fiind capabili sa vada cat de departe sunt acestia de telurile lor pe trackerele fitness, cum ar fi faptul ca acestia au parcurs numai 3000 de pasi din cei 10000, acestia s-ar putea simti demotivati chiar sa incerce sa ajunga la acel numar.

CITESTE SI:  Acceseaza instrumentul care prezice pietrele la rinichi

Acestea fiind spuse, studiul este cu greu concludent. In primul rand, nu detaliaza programul de activitate al grupului, asa ca nu suntem siguri daca ar fi putut fi alte motive.

In orice caz, este un studiu interesant si presupunem ca in cele din urma fitness trackerele sunt doar atat, trackere, iar daca vrei sa devii fit si sa pierzi in greutate, dietele si exercitiile te vor duce acolo, nu un gadget de 250 de dolari legat de incheietura ta care s-ar putea sa nu fie eficient.