fbpx

Un studiu ajunge la concluzia ca Apple Watch este cel mai precis dispozitiv purtabil fitness de incheietura

Un studiu ajunge la concluzia ca Apple Watch este cel mai precis dispozitiv purtabil fitness de incheietura

Exista o multime de dispozitive purtabile pe piata in ziua de azi dintre care poti alege daca esti in cautare de caracteristici de tracking fitness.

Cu toate acestea, este evident ca clientii il vor pe cel care este cel mai precis, nu-i asa? La urma urmei, care este utilitatea informatiei daca nu e de incredere?

Dupa cum se pare, dispozitivul pe care il vrei este Apple Watch. Asta potrivit unei stiri de TIME (via 9to5Mac) in care acestia pomenesc de un studiu publicat in JAMA Cardiology in care s-a descoperit ca dintre toate dispozitivele purtabile de incheietura din ziua de azi, Apple Watch este aparent cel mai precis.

CITESTE SI:  Aceasta functie a smartwatch-urilor Apple Watch ajunge in noi tari

In testul lor care a constat din 50 de adulti sanatosi, acestia au masurat Apple Watch impotriva lui Fitbit Charge HR, Mio Alpha si Basis Peak, precum si o curea pentru piept.

Cureaua pentru piept a fost evident cea mai precisa la 99%, in timp ce dispozitivul fitness Apple Watch a avut o acuratete de 90%.

S-a descoperit ca celelalte trackere fitness aveau o acuratete de in jur de 80%, ceea ce presupunem ca nu e prea rau, dar evident nu la fel de bine ca Apple Watch.

CITESTE SI:  Pentru cine ar fi util iPhone-ul si smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza gazele otravitoare

Cu toate acestea, nu toate vestile sunt bune pentru Apple Watch. Studiul a descoperit ca in timp ce intensitatea activitatii urca, acuratetea dispozitivului de fitness scadea.

Asta este in principal din cauza modului in care dispozitivele purtabile de incheietura masoara ritmul cardiac, care este prin fluxul sanguin.

Potrivit Dr. Gordon Blackburn care este unul dintre autorii studiului, ” Toate tehnologiile de incheietura urmaresc fluxul sanguin. Trebuie sa ai un contact bun intre celulele fotosensibile; cu cat o persoana executa niste exercitii intr-un mod mai viguros, exista mai multe salturi, asa ca ai putea pierde ceva din acel contact”.

CITESTE SI:  Aceasta companie ar putea produce smartphone-uri cu un nou tip de aluminiu, unul fara carbon

Asadar, daca nu ai de gand sa executi exercitii foarte intense, dispozitive fitness precum Apple Watch ar putea oferi cea mai mare precizie.

Daca ai de gand sa te antrenezi mai intens, atunci poate investirea intr-o curea pentru piept ar putea duce la date mai precise decat dispozitivul fitness Apple Watch.