fbpx

Un student sustine ca acesta a detinut Google.com pentru o vreme

Un student sustine ca acesta a detinut Google.com pentru o vreme

Ce ai face daca ai detine cel mai puternic site din lume? Sanmay Ved s-a confruntat cu aceasta intrebare la sfarsitul lunii septembrie cand acesta a devenit proprietarul numelui de domeniu Google.com. Studentul sustine ca a platit 12 dolari pentru acesta.

Accidentele se mai intampla din cand in cand, chiar si daca esti perceput de catre unii drept cel mai puternic site de pe aceasta planeta.

Sanmay Ved, un student la Colegiul Babson din Massachusetts, a sustinut ca acesta a platit efectiv 12 dolari la sfarsitul lunii trecute pentru a detine Google.com.

CITESTE SI:  Google va folosi versiunea mobila a unui site pentru a determina clasamentul pentru cautarea mobila

Studentul a impartasit intr-o postare de pe un blog LinkedIn ca, “Speram sa primesc o eroare la un moment dat care sa spuna ca tranzactia nu fost reusita, dar am putut face achizitia, iar suma de bani a fost retrasa de pe cardul meu de credit”.

Imaginea de mai sus se intampla sa fie o captura de ecran pe care studentul a postat-o pe LinkedIn cu scopul de a arata cum numele de domeniu Google.com a fost disponibil pentru achizitie, iar acesta a folosit propriul tracker al motorului de cautare pentru a fi cu ochii pe numele de domeniu, iar cand studentul a vazut ca Google.com este disponibil pentru achizitie, i-a dat bice.

CITESTE SI:  Un student poate fi condamnat la 10 ani de inchisoare pentru vanzarea de malware

Studentul a sustinut mai apoi ca a alertat echipa de securitate a companiei, inainte ca tranzactia sa fie anulata la scurt timp dupa aceea.

Unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei a confirmat pentru The Huffington Post ca studentului i s-a oferit o recompensa prin Google Security Rewards Programs care se intampla sa fie exact acelasi program care ii recompenseaza pe cei care au reusit sa gaseasca vulnerabilitati in produsele Google.

CITESTE SI:  Firefox a lansat probabil cel mai performant si rapid browser

Studentul a sustinut ca a refuzat recompensa, cerand companiei Google sa trimita acea suma de bani catre Fundatia Art of Living India.

Ca parte a acestei miscari altruiste, se pare ca Google nu a trimis suma originala, ci a dublat recompensa. Ce ziceti despre un asa final fericit?