fbpx
Un spital din Japonia foloseste roboti pentru turele de noapte

Un spital din Japonia foloseste roboti pentru turele de noapte

Spitalul Universitar din Nagoya, Japonia, va implementa o echipa de roboti in luna februarie pentru a livra medicamente si probe de testare, chiar si intre etaje, reducand in acelasi timp volumul de munca al asistentilor medicali si al altor membri ai personalului.

Patru roboti vor functiona in turele de noapte de la ora 17:00 pana la 8:00, atunci cand lucreaza mai putini angajati. In functie de rezultate, oficialii spitalului din Japonia ar putea extinde utilizarea robotilor.

CITESTE SI:  Ce aplicatie din Japonia poate masura ce calitate are un sushi

Un spital din Nagoya, Japonia, va avea in curand roboti care vor ajuta personalul in timpul turelor de noapte. Robotii sunt dezvoltati de Toyota si, desi nu-i vor inlocui prea curand pe medicii din spitalul din Japonia, vor fi utilizati pentru transportul medicamentelor si testarea probelor intre etaje in turele de noapte.

Robotii din Japonia vor fi utilizati pentru aceste sarcini timp de un an la Spitalul Universitar din Nagoya. Dispozitivele sunt in principal frigidere cu o capacitate de 90 de litri.

CITESTE SI:  La ce lucreaza Nintendo si LEGO impreuna

Se deplaseaza folosind un radar si camere pentru a circula intre etaje. Acestia au fost programati pentru a evita ciocnirea cu oamenii si pot chiar spune politicos, “Scuzati-ma, va rog, permiti-mi sa trec”, daca nu pot trece de ei.

Robotii au fost construiti de Nagoya in parteneriat cu Toyota Industries. Aceasta este o divizie a producatorului de masini care dezvolta componente electronice si auto. Dispozitivele vor fi functionale in timpul turei de noapte la spital intre orele 17:00 si 8:00.

CITESTE SI:  Japonia ar putea lansa un serviciu de masini fara sofer in Tokio peste scurt timp

Atunci cand mai putini oameni se plimba, exista sanse mai mici ca lucrurile sa nu mearga cum trebuie. Daca testul de un de zile decurge cum trebuie, spitalul din Japonia s-ar putea gandi la implementarea unei unitati suplimentare pentru a ajuta personalul la transportul medicamentelor si materialelor intre etaje.