fbpx

Un patent Samsung iti va permite sa-ti transformi smartphone-ul Android intr-un laptop Windows

Un patent Samsung iti permite sa-ti transformi smartphone-ul Android intr-un laptop Windows

Un patent inscris saptamana trecuta dezvaluie ca Samsung Electronics Co. Ltd. a lucrat la o noua modalitate de a transforma smartphone-urile Android in laptopuri Windows. Patentul companiei Samsung se refera la un smartphone Android care devine un laptop Windows atunci cand este introdus intr-un dock.

O astfel de idee nu este noua si s-a mai incercat in trecut, dar fara prea mult succes. Totusi, se pare ca Samsung vrea sa incerce si ea. Desi multe companii tehnologice inscriu sute de patente pentru tehnologii care nu vor deveni niciodata realitate, cel al companiei Samsung este detaliat in mod cinstit.

CITESTE SI:  Instalarile piratate de Windows 10 vor avea pe ecran un watermark

Samsung arata cum nucleul va fi un smartphone sau o tableta Android care contine tot ce este necesar pentru a rula sistemele de operare Android si Windows. Statia de andocare va fi tastatura, displayul si touchpadul.

Pare a fi o idee buna sa ai un dispozitiv hibrid, in teorie. La urma urmei, un laptop Windows cu un display detasabil care poate fi folosit ca si tableta le-ar oferi utilizatorilor o mai mare libertate de miscare.

In plus, nu vor trebui sa cumpere dispozitive separate. Cu toate acestea, pana acum niciun dispozitiv hibrid nu a prins cu adevarat la public, dar acest lucru nu a oprit Samsung sa se joace cu aceasta idee.

CITESTE SI:  Ce performanta ar avea cipul Snapdragon 855 de la Qualcomm

S-a descoperit ca Samsung este interesata in crearea unui laptop Windows la care se poate andoca un smartphone Android, potrivit unui patent descoperit de cei de la Patently Mobile. Andocarea ii permite unui utilizator sa isi insereze telefonul in statia de andocare si sa-si transforme smartphone-ul Android intr-un laptop Windows.

Telefonul va contine cele mai multe dintre partile interne necesare pentru ca un laptop Windows sa poata functiona. Statia de andocare va fi displayul laptopului Windows, tastatura, mouse-ul si nu numai. In plus, smartphone-ul Android ar putea fi folosit ca si un touchpad, datorita displayului sau touchscreen.

CITESTE SI:  Un cancer de celule scuamoase a fost descoperit folosind un aparat de ultrasunete conectat la iPhone

Acest patent al Samsung ne aminteste de seria ASUS Padfone in care smartphone-ul Android este introdus intr-o tableta dock, transformand dispozitivul intr-o tableta folosind smartphone-ul pentru a-l propulsa. Pare o idee si un patent interesant, dar ramane de vazut daca acest patent se va concretiza si daca un astfel de produs va avea succes.