fbpx

Un parteneriat neasteptat: Microsoft si Baidu lucreaza impreuna la masini fara sofer

Un parteneriat neasteptat Microsoft si Baidu lucreaza impreuna la masini fara sofer

Baidu, companie la care deseori oamenii se refera drept Google-ul Chinei, a lucrat la propria sa tehnologie pentru masini fara sofer, iar acum Baidu a incheiat un parteneriat cu una dintre cele mai mari companii tehnologice de pe planeta pentru a dezvolta si mai mult aceasta tehnologie a viitorului.

Desi Microsoft a lucrat de mult timp cu producatorii de masini la software pentru masini conectate, aceasta pare sa fie prima data cand compania se aventureaza in cursa masinilor fara sofer.

CITESTE SI:  La ce colaboratori a renuntat compania Apple, conform unor surse

Baidu a lansat recent Apollo, acesta este un sistem de operare open-source pentru masinile fara sofer pe care orice companie il poate folosi in mod gratuit. Printre partenerii care au semnat pentru a contribui la proiectul Apollo se numara Microsoft, NVIDIA, Ford si Intel.

Modelul nu este prea diferit de ceea ce Google a folosit pentru Android. Sistemul de operare este o platforma open-source pe care orice companie tehnologica o poate folosi.

CITESTE SI:  Aplicatia de mesagerie cu 2 miliarde de utilizatori

Telul companiei Baidu este de a lucra cu o gama larga de parteneri (printre care se numara si Microsoft) pentru a face masinile fara sofer sa fie mai sigure mai rapid. “Scopul este foarte clar. Vrem sa promovam deschiderea si sa acceleram inovatia”, spune presedintele Baidu, Ya-Qin Zhang.

Datele care sunt produse de sistemul de operare Apollo pe masinile fara sofer vor necesita destul de multa putere de procesare. Baidu se poate descurca destul de bine cu acestea in China, dar nu atat atat de bine in afara tarii.

CITESTE SI:  Cum sunt noile smartphone-uri LG G8 ThinQ si LG V50

Aici intervine platforma de cloud Azure a Microsoft. Aceasta are abilitatea de a manevra o sarcina mare de procesare a datelor, iar platforma cloud este disponibila in multe tari de pe glob. Platforma companiei Microsoft ii va permite companiei Baidu si partenerilor sai sa imbunatateasca sistemul de operare Apollo de aproape oriunde in lume.