fbpx

Un nou site al Microsoft iti spune ce varsta pari ca ai

Un nou website al Microsoft iti spune ce varsta pari ca ai

Exista un nou website care face valva, iar acesta este How-Old.net. Site-ul apartine Microsoft si le permite utilizatorilor sa incarce o fotografie cu ei. Site-ul companiei Microsoft, folosind tehnologia de recunoastere a fetei, va ghici varsta celui din poza. Sau va incerca sa o faca.

Cei din spatele site-ului Microsoft se asteptau la in jur de 50 de utilizatori, dar au ajuns in a trebui sa faca fata la 35 000 de utilizatori, iar numarul crestea datorita faptului ca site-ul a devenit viral.

CITESTE SI:  Ce stat ar fi atacat Telegram prin DDoS, conform CEO-ului companiei

“Ne jucam cu noul API (Application Programming Interface) de detectare a fetei al Microsoft printr-o pagina numita http://how-old.net. Pagina le permite utilizatorilor sa incarce o fotografie iar API-ul va prezice varsta si sexul celor din fotografie pe baza fetei. Noi am trimis un email unui grup de cateva sute de persoane in care le-am rugat sa incerce pagina pentru cateva minute si sa ne spuna daca functioneaza bine, sperand ca macar 50 de persoane vor incerca. Am monitorizat panoul de control cu statistici in timp real pentru a vedea cat de utilizat este site-ul, iar dupa cateva minute numarul persoanelor care foloseau site-ul a depasit numarul persoanelor catre care am trimis email-ul”, potrivit unor ingineri de la Microsoft.

CITESTE SI:  De ce hartile Apple Maps pot fi acum integrate pe site-uri

Website-ul How-Old.net care ghiceste varsta a devenit foarte cunoscut, publicatii online mari precum Today si PC World scriind despre aceasta noua unealta. Unele preziceri au fost destul de precise. How-Old.net a ghicit ca directorul executiv al Microsoft, Satya Nadela, are 42 de ani cand de fapt are 47. Aceasta a fost pe aproape, dar exista destule cazuri in care aplicatia a dat gres chiar si cu 20 de ani.