Un nou malware ataca atunci cand tastezi numele de domeniu sau URL-ul gresit

Un nou malware atac atunci cand tastezi numele de domeniu sau URL-ul gresit

Mai bine ai fi atent data viitoare cand tastezi un nume de domeniu sau un URL.

De cate ori ai tastat gresit un nume de domeniu? Poate ca vroiai sa tastezi “.com”, dar ai tastat “.co”, sau poate ca ai tastat o litera in plus in URL si ai fost redirectionat catre un site diferit.

De asemenea, asa functioneaza atacurile de tip phishing prin care utilizatorii sunt trimisi catre site-uri ale caror URL-uri par sa fie similare cu cele ale site-urilor reale, in acest fel pacalindu-i pe unii utilizatori sa creada ca sunt reale.

Acestea fiind spuse, compania de securitate Endgame a descoperit recent un nou malware care se foloseste de greselile de tastare ale URL-urilor. Compania a descoperit mai mult de 300 de nume de domenii populare .com care au fost inregistrate in Oman, unde domeniile top-level se termina in .om.

CITESTE SI:  VIDEO: Care smartphone este mai rapid dintre LG G4 si Galaxy S6

Asta inseamna ca atunci cand navighezi pe Netflix.om din cauza unei greseli de scriere a URL-ului, vei fi redirectionat catre o pagina care va incerca sa instaleze malware OS X pe calculatorul tau.

Malware-ul pare sa fie unul de tip adware care poate fi unul destul de enervant. Cu toate acestea, avantajul este ca se va deghiza in update Adobe Flash, ceea ce inseamna ca tot va avea nevoie de permisiunea ta pentru a se instala.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Elephone ELE cu Android Wear este ieftin si elegant

Pana atunci, sa speram ca multi dintre voi au aflat ca este un site fals si gresit si vor omite update-ul, pentru ca este un malware.

Acest tip de atacuri cu URL-uri gresite este cunoscut drept typoquatting, iar, potrivit Endgame, cele mai multe companii mari ar trebui sa aiba deja un fel de strategie de temperare, dar, oricum ar fi, stai cu ochii pe URL-urile pe care le tastezi in viitor daca vrei sa eviti asemenea probleme in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *