fbpx
Un nou centru de date al Facebook se va baza pe energie regenerabila

Un nou centru de date al Facebook se va baza pe energie regenerabila

Facebook construieste un nou centru de date in Fort Worth, Texas, Statele Unite care va fi alimentat in intregime de energie regenerabila. Compania va investi 500 de milioane de dolari intr-un teren de 440.060 de metri patrati si se asteapta ca serverul va fi online la sfarsitul anului viitor. Noul server care se va baza pe energie regenerabila va fi cel de-al cincilea pentru Facebook din lume.

Cand esti o companie de marimea Facebook si te afli in aceeasi industrie, sa ai un server de incredere ar fi una dintre cele mai importante prioritati.

CITESTE SI:  Cum ar fi util schimbul de mesaje intre utilizatorii Facebook Messenger si cei WhatsApp

Cu siguranta, un centru de date necesita multa energie pentru a functiona, iar Facebook construieste un centru de date nou-nout in Fort Worth, Texas.

Acesta se va baza in totalitate pe energie regenerabila. Ce spui despre asta? Se presupune ca reteaua sociala va investi cel putin 500 de milioane de dolari intr-o suprafata de 445 060 metri patrati si ca serverul va fi online undeva in a doua jumatate a anului viitor.

CITESTE SI:  A fost descoperita o bresa de securitate in Android, nu va fi reparata pana la Android O

Acesta va fi cel de-al cincilea centru de date al Facebook. Fratiorii mai mari se afla in Altoona, Iowa; Forest City, Carolina de Nord; Prineville, Oregon; Lulea, Suedia. Probabil ca ultimul ii deserveste pe utilizatorii de Facebook din Europa.

Echipamentele din cadrul viitorului server pe energie regenerabila se vor baza pe cele mai recente designuri hardware de centre de date ale Facebook.

CITESTE SI:  Microsoft Nokia 215: Telefon mobil cu Facebook pentru numai 39 de euro

Daca va intrebati cum anume va fi sustenabil viitorul server, aflati ca acesta se va baza pe aerul de afara pentru racire.

Asadar, nu se va apela la traditionalele aparate de aer conditionat. Mai mult, se presupune ca un nou centru de energie eoliana este dezvoltat in acest moment si ca acesta va fi capabil sa genereze cantitati masive de energie regenerabila pentru ca centrul de date sa poata functiona.

Sursa: pcworld.com