Un mesaj secret al Apple avertizeaza angajatii sa nu mai dezvaluie informatii secrete

Un mesaj secret al Apple avertizeaza angajatii sa nu mai dezvaluie informatii secrete

Compania Apple a fost cunoscuta in trecut ca fiind foarte stricta si secretoasa cu privire la produsele viitoare, dar in ultima vreme se pare ca exista mai multe leak-uri ca oricand.

De fapt, in ceea ce pare a fi o ironie, o stire de Bloomberg a scos la iveala mesaj scris secret pe care Apple l-a trimis angajatilor sai, avertizandu-i despre dezvaluirea informatiilor pentru public.

Desi ironia ar putea fi savuroasa pentru unii, interesant este faptul ca in mesajul secret destinat angajatilor s-a dezvaluit ca in 2017 Apple a prins cel putin 29 de parati, 12 dintre ei fiind arestati.

Mesajul secret – care nu mai e atat de secret – a avertizat, de asemenea, ca prinderea si concedierea celor care au dezvaluit informatii ar putea avea un impact negativ si asupra viitorului angajatilor. “Acesti oameni nu numai ca isi pierd locurile de munca, dar se pot confrunta cu dificultati extreme in gasirea unui loc de munca in alta parte”.

CITESTE SI:  Activistii sustin ca Yahoo Japonia a vandut 12 tone de fildes

Nu este surprinzator ca Apple a refuzat sa comenteze mesajul secret leak-uit destinat angajatilor. In mesaj, compania a subliniat, de asemenea, situatiile in care informatiile au fost dezvaluite in mass-media.

Printre acestea s-a numarat o intalnire de la inceputul acestui an, in care directorul Craig Federighi de la compania Apple le-a spus angajatilor ca functiile iOS planificate vor fi intarziate, precum si un pachet software inca nelansat care detaliaza un iPhone X nelansat si noul Apple Watch.

CITESTE SI:  Reddit a fost hack-uita. Ce recomanda compania utilizatorilor

Apple nu este singura companie care se ocupa de leak-uri, deoarece, asa cum am vazut in trecut, aproape orice companie este supusa dezvaluirii de informatii secrete.

Acest lucru se poate intampla, uneori, din cauza lanturilor de aprovizionare lungi si complexe in care ar putea fi dificil sa se controleze ce informatii sunt publicate si de aflat de unde au aparut. Un lucru e clar: leak-urile nu vor muri niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *