Un licean a proiectat o arma cu senzor de amprente

Un liceean a proiectat o arma cu senzor de amprente

Anul trecut, liceanul Kai Kloepfer in varsta de 17 ani din Boulder, Colorado, a participat la o provocare de inovatie initiata de Fundatia SmartTech.

De-a lungul timpului au existat multe dezbateri privind siguranta armelor de foc, iar pentru acest lucru au rasarit multe sugestii.

De exemplu, in acest an, producatorul de arme de foc Armatix a venit cu o solutie. Solutia reprezinta conectarea armei la un smartwatch.

In acest fel, arma poate fi folosita numai daca smartwatch-ul se afla prin apropiere. Acest lucru inseamna ca daca nu ai smartwatch-ul, nu poti folosi arma, iar asta va reduce, sa speram, impuscaturile accidentale si furtul de arme.

CITESTE SI:  Barack Obama s-a saturat oficial de selfie-uri

Ei bine, se pare ca acum a aparut un nou candidat pentru armele inteligente, multumita unui licean de 17 ani. Acesta, pe numele lui Kai Kloepfer, este un licean care a castigat premiul de 50 000 de dolari in cadrul concursului Firearms Challenge al SmartTech.

Raspunsul tanarului la siguranta armelor a fost inserarea unui senzor de amprente in arma, care ii permite utilizatorului sa o deblocheze numai daca este detectata o amprenta digitala autorizata.

De asemenea, creatia liceanului va stoca amprentele digitale in interiorul armei si nu in cloud, astfel incat hackerii sa nu le poata hack-ui. Aceasta arma ar putea fi ideala pentru domeniul militar.

CITESTE SI:  Pentru a scoate acum bani din clipurile video de pe YouTube ai nevoie de 10.000 de vizualizari

Liceanul a indicat faptul ca in aceeasi arma ar putea fi stocate mai multe amprente digitale, astfel incat armele sa poata fi folosite de mai multi utilizatori autorizati, cum ar fi politistii.

Liceanul a reusit sa creeze un prototip din plastic care l-a costat 3000 de dolari. Banii pe care acesta i-a castigat, i-ar putea folosi la achizitionarea unei imprimante 3D pentru a crea noi parti pentru prototipul sau, iar restul vor fi cheltuiti pentru integrarea unui scanner de amprente.

CITESTE SI:  S-a confirmat oficial care versiune a sistemului de operare o reprezinta Android O

Trebuie mentionat ca in trecut au mai existat prototipuri de arme care puteau fi deblocate folosind amprentele digitale, dar efortul liceanului tot merita luat in considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *