fbpx

Un hacker turc a primit o condamnare de 334 de ani la inchisoare

Un hacker turc a primit o condamnare de 334 de ani la inchisoare

Un hacker turc a primit o condamnare uluitoare de 334 de ani la inchisoare. Infractiunea lui? Impreuna cu altii 11 insi, acesta a creat site-uri false care le imitau pe cele ale unor banci cu scopul de a fura datele bancare ale oamenilor printr-o tehnica de phishing.

Am tot auzit si citit povesti despre hackeri care au comis infractiuni si au fost trimisi la inchisoare, sau, in unele cazuri ca cele din filme, li s-a dat hackerilor o a doua sansa prin folosirea abilitatilor lor pentru lucruri bune, cum ar fi gasirea breselor de securitate, astfel incat companiile sa le poata repara inainte ca cineva rau-intentionat sa profite de ele si sa produca pagube.

CITESTE SI:  Cum se va ocupa iOS 13 de apelurile de la numere necunoscute catre iPhone

Cu toate acestea, in Turcia, un hacker turc a primit o condamnare de 334 de ani la inchisoare. Da, ai citit bine, nu este o greseala sau o gluma.

Hackerul turc de 26 de ani pe nume Onur Kopcak a fost initial condamnat la 199 de ani la inchisoare pentru crearea de site-uri false care imitau site-uri de banci pentru a fura detaliile bancare ale clientilor.

CITESTE SI:  VIDEO: Un YouTuber rus ar putea fi condamnat la inchisoare pentru ca a jucat Pokemon GO in biserica

O schema de phishing, in esenta. Condamnarea la inchisoare de 199 de ani a fost data dupa ce au aparut 43 de plangeri de la clientii bancilor, dar, dupa ce 11 clienti au mers mai departe, sentinta hackerului turc a fost extinsa la un total de 334 de ani.

Asadar, acesta va face recurs? Ai crede ca da, nu-i asa? Cu toate acestea, se pare ca Kopcak nu are planuri sa faca asta.

Vorbind pentru Today’s Zaman, acesta a spus, “Obiectivul de a da cifre astronomice, in ceea ce priveste inchisoarea, este un mister. Nu am meritat niciodata sentinta, dar nu fac recurs, avand in vedere ca sunt de parere ca nu ar exista nicio rezolutie legislativa bazata pe legile actuale”.

CITESTE SI:  VIDEO: Primele incercari ale taxiurilor autonome din Japonia vor avea loc anul viitor

Dupa cum puncteaza TechInsider, in 2010, hackerul american Albert Gonzales a primit numai 20 de ani de inchisoare dupa ce a comis ceea ce se numeste cele mai mari jafuri de numere de carduri din istorie. E nasol sa fii hacker in ziua de azi.