Un hacker incearca sa vanda 427 de milioane de parole MySpace

Un hacker incearca sa vanda 427 de milioane de parole MySpace

Exista doua tipuri de companii, cele care au fost atacate si cele care nu stiu inca ca au fost atacate.

MySpace, gigantul care a fost, este aparent in a doua categorie. Acelasi hacker care a furat datele a mai mult de 164 de milioane de utilizatori LinkedIn saptamana trecuta, sustine acum ca are 360 de milioane de email-uri si parole ale utilizatorilor MySpace.

O intrebare pentru voi: Cati dintre voi inca folositi MySpace? Reteaua sociala era uriasa in trecut, dar putem spune ca in acest moment nu mai este ce a fost, dar evident probabil exista multi dintre voi care inca au conturi pe aceasta platforma.

CITESTE SI:  O bresa severa de securitate WiFi pune in pericol milioane de dispozitive

Daca esti genul care a folosit aceeasi parola in ultimii 10-15 ani, atunci poate ca acest lucru ar trebui sa te ingrijoreze.

Potrivit unei stiri de Motherboard, se pare ca un hacker a reusit sa intre in posesia a 360 milioane de parole MySpace pe care el sau ea a incercat sa le vanda cu 2800 de dolari.

CITESTE SI:  Un nou standard web permite autentificarea pe site-uri folosind biometrie, fara parole

Dupa cum se pare, acest hacker este acelasi hacker din spatele recentei brese LinkedIn in care 117 milioane de coduri si email-uri au fost furate in urma atacului.

Stirea de Motherboard a confirmat ca atacul MySpace este real si ca parolele sunt autentice, avand in vedere ca au trimis hackerilor adresele de email ale membrilor staff-ului si unor prieteni care au un cont de MySpace, iar acestia au fost capabili sa intoarca parolele corecte.

CITESTE SI:  Conturile vechi de MySpace sunt se pare usor de furat

Hackerii chiar au compilat o lista de parole care au fost cele mai folosite. In mod nesurprinzator, se pare ca in ciuda multiplelor avertismente, inca exista oameni care cred ca pot scapa cu “password1” sau “abc123” sau “123456” si asa mai departe. In orice caz, daca vrei sa fii in siguranta, atunci poate este timpul sa-ti schimbi parola MySpace. Din cauza acelui hacker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *