fbpx
Un hack al Imgur, 1,7 milioane de conturi compromise

Un hack al Imgur, 1,7 milioane de conturi compromise

Site-ul popular de impartasire a fotografiilor, Imgur, a confirmat ca a fost anuntat despre o potentiala bresa de securitate luna trecuta, iar asta s-a intamplat in 2014.

Site-ul spune ca hack-ul a dus la compromiterea a 1,7 milioane de conturi Imgur. Datele publicate includ adrese de email si parolele utilizatorilor. Compania continua sa investigheze hack-ul si promite sa informeze utilizatorii cat de curand este posibil cu privire la ceea ce stie si cum procedeaza.

CITESTE SI:  Reddit testeaza incarcarile directe de clipuri video pe site-ul sau

Imgur a primit un email luna trecuta de la un cercetator in securitate care se ocupa in mod frecvent de brese de securitate. Cercetatorul a crezut ca au fost trimise date care au inclus informatii despre conturile utilizatorilor Imgur.

Echipa site-ului a aranjat sa primeasca in siguranta datele de la cercetator, iar apoi a inceput sa lucreze la validarea datelor care apartineau utilizatorilor. Imgur a confirmat acum ceva timpul ca aproximativ 1,7 milioane de conturi de utilizatori au fost compromise in 2014.

CITESTE SI:  La un moment dat, Facebook dorea datele medicale ale utilizatorilor sai

Informatiile compromise despre conturi includ numai adresele de email si parolele. Intrucat site-ul nu cere niciodata nume reale, adrese si numere de telefon sau alte informatii personale de identificare, nu au fost publicate astfel de informatii in urma hack-ului.

Site-ul investigheaza modul in care a avut loc acest hack. Reitereaza faptul ca parolele utilizatorilor sunt intotdeauna criptate in baza de date.

CITESTE SI:  Ce nou manager de parole a aparut pentru Android

Echipa crede ca criptarea ar fi putut fi sparta cu forta bruta cu un algoritm de hashing mai vechi care a fost folosit in trecut. Imgur si-a actualizat algoritmul anul trecut.

Utilizatorii afectati de hack-ul conturilor au fost deja instiintati in legatura cu hack-ul. Cei care erau utilizatori ai Imgur cu conturi de atunci ar trebui sa-si schimbe parolele conturilor ca masura de precautie.