Un GIF rasist forteaza Instagram si Snapchat sa elimine suportul pentru Giphy

Un GIF rasist forteaza Instagram si Snapchat sa elimine suportul pentru Giphy

GIF-urile animate sunt foarte populare online, motiv pentru care multe aplicatii de social media au integrat suport pentru servicii care ofera animatii, astfel incat utilizatorii sa le poata insera cu usurinta in postarile si conversatiile lor.

Cu toate acestea, atat Instagram cat si Snapchat au retras suportul pentru Giphy din aplicatiile lor dupa ce un GIF extrem de rasist a fost descoperit in biblioteca Giphy.

Animatia rasista de pe Instagram si Snapchat spunea, “N—- Crime Death Counter — Keep Cranking Bonzo, the Numbers Just Keep on Climbing!”. In limba romana ar insemna “Contor de morti ale oamenilor de culoare (sau de morti cauzate de oameni de culoare) – Continua sa dai la manivela Bonzo, numarul continua sa creasca”.

CITESTE SI:  Twitter testeaza dublarea limitei de caractere ale tweet-urilor la 280

Dupa cum s-a mentionat anterior, este extrem de rasist. Cu siguranta nu este genul de GIF pe care Instagram si Snapchat si-ar dori ca utilizatorii lor sa il posteze, motiv pentru care ambele servicii au retras suportul pentru Giphy din aplicatiile lor.

CITESTE SI:  Cum iti va spune Apple daca pantofii tai incep sa se uzeze

Animatia a fost initial descoperita pe Snapchat, iar compania a dezactivat integrarea. Un purtator de cuvant al companiei a confirmat pentru TechCrunch ca Snapchat a eliminat caracteristica in timp astepta ca echipa de la Giphy sa arunce o privire la GIF-ul rasist.

Acelasi GIF rasist a fost gasit si pe Instagram la doar cateva ore mai tarziu, iar atunci compania detinuta de Facebook a decis sa intreprinda aceeasi actiune. Un purtator de cuvant al Instagram a mai spus ca suportul pentru Giphy a fost dezactivat, in timp masura ce Giphy analiza problema.

CITESTE SI:  VIDEO: Blizzard lanseaza un clip video stop-motion super-tare pentru jocul Overwatch

Giphy a eliminat GIF-ul rasist si a spus intr-o declaratie ca acesta a aparut in biblioteca sa din cauza unei erori in filtrele lor de moderare a continutului. Compania si-a asumat intreaga responsabilitate pentru eveniment si si-a cerut scuze tuturor celor care s-au simtit ofensati de GIF-ul rasist.