fbpx

Un ghiveci robot pentru plante are picioare care ii permit sa vaneze lumina Soarelui

Un ghiveci robot pentru plante are picioare care ii permit sa vaneze lumina Soarelui

Poate ca plantele sunt pasive, dar asta nu inseamna ca le lipseste instinctul de supravietuire. Ele se lupta pentru Soare, crescand si rasucindu-se pentru a primi lumina necesara. Din pacate, dincolo de asta, raman la cheremul imprejurarilor lor.

Plantele au nevoie de lumina pentru a supravietui, iar acesta este un lucru stiut. Acesta este motivul pentru care, uneori, puteti vedea plante care cresc in directii ciudate pentru a ajunge mai bine in zonele care exista mai multa lumina.

CITESTE SI:  VIDEO: Vezi aici lista completa de jocuri a PlayStation Classic

Problema cu plantele de interior este ca nu au intotdeauna acces la Soare, dar acest robot ar putea rezolva aceasta problema. Dezvoltat de compania tehnologica Vincross din Beijing, cei de acolo au creat un fel de ghiveci robot pentru plante care vine cu picioare incorporate care ii vor permite practic sa vaneze Soarele.

Asta inseamna ca, teoretic, ai putea pastra o anumita specie intr-o zona a casei unde nu exista lumina, dar in timpul zilei ghiveciul robot cu picioare se poate misca intr-o zona in care exista lumina de la Soare, unde poate primi suficienti nutrienti, iar noaptea ghiveciul cu picioare ar putea reveni la pozitia initiala.

CITESTE SI:  Apple se va concentra pe aceste aspecte de sanatate importante

Picioarele sale ii permit sa vaneze lumina, asa ca in timpul zilei, cand Soarele se deplaseaza pe cer, ghiveciul se poate misca impreuna cu Soarele. Pe langa faptul ca este capabil sa urmareaca lumina Soarelui, ghiveciul cu picioare vine si cu alte caracteristici, cum ar fi posibilitatea de a detecta cand planta are nevoie sa fie alimentata.

CITESTE SI:  Cum e ASUS ROG Mothership - PC all-in-one in forma de laptop

Suna ca un dispozitiv inedit, dar, din pacate, robotul ghiveci cu picioare exista doar ca prototip pana acum. Cu toate acestea, robotul ghiveci cu picioare se bazeaza pe robotul HEXA al companiei care este disponibil pentru cumparare la un pret de 949 de dolari si ne putem imagina ca il puteti modifica pentru a-l transforma intr-un suport robot pentru plante, cu putina mestereala.