fbpx

Un film Disney este aparent tinut “ostatic” de hackeri

Un film Disney este aparent tinut ostatic de hackeri

Update: Viitorul film al Disney, Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales, cu Johnny Depp in rolul principal a fost piratat de hackeri care cer o racumparare din partea studioului Disney. Hackerii au cerut o suma imensa de bani care sa fie platita in Bitcoin. Disney lucreaza in prezent cu FBI si nu are de gand sa plateasca nimic.

Acum ceva timp, s-a dezvaluit ca niste hackeri au reusit sa intre in posesia mai multor emisiuni Netflix si au amenintat ca le vor publica daca nu este o platita o rascumparare.

CITESTE SI:  De ce Netflix va testa liste top 10 cu filmele si serialele populare

Din pacate, se pare ca Disney are o problema similara, avand in vedere ca CEO-ul companiei, Bob Iger, a confirmat ca hackerii le-au furat un viitor film. Intr-o stire de The Hollywood Reporter si Deadline, Iger a confirmat ca un viitor film de la Disney a fost furat de niste hackeri care pretind o rascumparare imensa pentru a nu lansa filmul.

In mod nesurprinzator, Disney nu are de gand sa se targuiasca cu hackerii iar, potrivit lui Iger, compania nu are planuri de a-i plati si lucreaza cu FBI pentru a rezolva lucrurile.

CITESTE SI:  De ce majoritatea clientilor Netflix nu vor pleca la Disney+ sau Apple TV+

Nu s-a dezvaluit inca ce film Disney au furat hackerii, dar Deadline sustine ca a auzit din sursele lor ca filmul in discutie este ultimul titlu al francizei Piratii din Caraibe. Hackerii spun ca vor lansa parti din film daca cerintele nu le vor fi indeplinite.

Daca FBI va recupera filmul la timp, ar trebui sa avem confirmarea destul de curand. Vorbind pentru Deadline, fostul hacker Hector Monsegur care a fost anterior arestat si care a devenit ulterior un informator pentru FBI, “Poate ca toate aceste companii precum Disney, Netflix si Discovery au echipe de securitate foarte bune, dar mai au si toti acesti comercianti si companii mici care nu au echipe de securitate grozave si probabil nu au bugetul pentru a se concentra pe propria securitate, asa ca hackerii patrund cu destul de multa usurinta”.