fbpx

Un elev cere unei scoli sa inceteze confiscarea telefoanelor

Un elev cere unei scoli sa inceteze confiscarea telefoanelor

Un adolescent din Quebec, Canada, crede ca politica scolii sale de a confisca telefoanele elevilor care au fost prinsi folosindu-le in clasa a mers prea departe. Vicent Duguay, in varsta de 15 ani, a contestat politica scolii cu o scrisoare de incetare trimisa saptamana aceasta.

Nu este surprinzator, dat fiind faptul ca telefoanele ne distrag atat de mult atentia, iar scolile de obicei le confisca atunci cand elevii le aduc in clase.

Acesta este motivul pentru care multe licee aleg sa confiste temporar telefoanele elevilor daca sunt prinsi cu ele, dar se pare ca, Vicent Dughuay, de 15 ani, care studiaza in Quebec, nu crede ca e bine.

CITESTE SI:  Cum smartphone-ul Samsung Galaxy S10 ar putea fi o forta in fotografie

Potrivit unei stiri de The Canadian Press, Duguay nu crede ca confiscarea telefoanelor elevilor timp de pana la 24 de ore este considerata constitutionala.

Asa ca elevul a trimis scolii o scrisoare de incetare pentru ca aceasta sa opreasca practica si, desi nicio masura legala nu a fost luata, chestiunea pare sa fie suficient de serioasa, iar tanarul vrea ca institutia sa inceteze confiscarea telefoanelor.

CITESTE SI:  Google angajeaza mai multi ingineri de cipuri de la Apple, se pare

Desi este usor de inteles de ce telefoanele ar putea fi confiscate la scoala, tatal lui Duguay, Benoit Duguay, sustine ca ar putea exista consecinte negative asupra confiscarii, cum ar fi probleme de siguranta, adica elevii nu vor mai putea fi contactati in situatii de urgenta.

CITESTE SI:  Cum va conserva iOS 13 mai bine bateria iPhone-ului Apple

El a mentionat, de asemenea, un exemplu: unul dintre prietenii fiului sau a fost concediat de la locul de munca din cauza faptului ca el nu a putut fi gasit dupa ce institutia de invatamant i-a confiscat telefonul.

Cat despre ceea ce planuieste scoala in legatura cu scrisoarea, Claudie Fortin, purtatoarea de cuvant a consiliului scolii Rives-du-Saguenay, a declarat ca intentioneaza sa raspunda direct elevului in zilele urmatoare.