fbpx

Un difuzor smart a salvat, se pare, viata unei persoane in Statele Unite

Un difuzor smart a salvat, se pare, viata unei persoane in Statele Unite

Un difuzor smart a alertat autoritatile in legatura cu un atac de la o locuinta din New Mexico, Statele Unite, de saptamana trecuta. Eduardo Barros statea in locuinta sa cu prietena lui si cu fiica ei duminica noaptea. Cuplul a inceput sa se certe iar altercatia a devenit una fizica.

Difuzoarele smart din ziua de azi castiga popularitate si presupunem ca are legatura cu gama de dispozitive Echo a Amazon care a ajutat la pornirea trendului. Acesta lucru a determinat cateva companii tehnologice importante sa urmeze trendul lansand propriile lor difuzoare smart, cum ar fi Microsoft, Google, Apple, iar ultima data am auzit ca si compania Samsung este interesata.

CITESTE SI:  Ce preturi au aceste noi placi grafice NVIDIA performante

Acum, se pare ca, intr-o stire de ABC News, un difuzor smart ar fi salvat practic viata unei femei si a fiicei sale. Potrivit unei stiri, Eduardo Barros statea acasa cu prietena lui si cu fiica ei in New Mexico, Statele Unite, cand au inceput sa se certe, iar cearta s-a transformat intr-una violenta.

Acesta manuia se pare o arma de foc si a amenintat-o pe prietena lui ca ii ia viata, dar cuvintele lui sunt practic sunt cele care le-au salvat pe amandoua. Barros a fost aparent citat spunand, “L-ai sunat pe serif?”, iar un difuzor smart neidentificat a luat acea fraza si a recunoscut-o ca si comanda pentru a suna la 911, ceea ce a dus politia locala din Statele Unite la locatie, dupa care l-au arestat pe Barros care acum este acuzat de posesie ilegala a unei arme de foc, pe langa atac cu circumstante agravante.

CITESTE SI:  Ce imbunatatire majora va avea iPhone 12 al Apple
CITESTE SI:  Steve Wozniak: Computerele vor prelua controlul

Intr-o declaratie data pentru ABC News, seriful Manuel Gonzales din comitatul Bernalilo, Statele Unite, a fost citat spunand, “Utilizarea neasteptata a acestei noi tehnologii pentru a apela la serviciile de urgenta a ajutat probabil la salvarea unei vieti. Aceasta tehnologie uimitoare a ajutat cu siguranta la salvarea unei mame si a fiicei sale de o situatie foarte violenta”. Deci, inca o dovada de difuzoarele smart se pot dovedi foarte utile. Pot salva chiar si vieti.