fbpx

Un computer Apple-1 rar care costa 200 000 de dolari a fost dat la reciclat

Un computer Apple-1 rar care costa 200 000 de dolari a fost dat la reciclat

Un centru de reciclare din San Francisco cauta o femeie care ar fi dat un computer Apple-1 rar din greseala. Acesta se afla printre alte echipamente electronice si calculatoare de care femeia a vrut sa scape dupa ce sotul ei a decedat.

Doar aproximativ 200 de computere Apple de prima generatie au fost fabricate vreodata. Centrul de reciclare, numit Clean Bay Area, a lansat o campanie media si web pentru a-i da de urma femeii, astfel incat aceasta sa poata primi jumatatea din suma pe care au primit-o dupa vanzarea computerului.

CITESTE SI:  Cum au incalcat contractantii Microsoft securitatea utilizatorilor companiei

O firma de reciclare din Statele Unite numita Clean Bay Area a primit de la o femeie mai multe cutii care contineau echipamente electronice.

Aceasta a trimis cutiile catre aceasta firma de reciclare dupa ce si-a curatat garajul ca urmare a decesului sotului ei. Ceea ce nu stia aceasta este ca in acele cutii exista ceva ce nu ar trebui sa fie niciodata reciclat, si anume un computer Apple-1 rar.

Acest computer Apple-1 nu este numai foarte greu de gasit in zilele noastre, dar are si un pret foarte mare. Clean Bay Area a vandut acest computer rar catre un colectionar privat, iar acum o cauta pe femeie sa imparta o suma de 200 000 de dolari.

CITESTE SI:  Cum sunt noile procesoare Core de a 9-a generatie ale Intel

Motivul pentru care calculatoarele Apple-1 sunt atat de greu de gasit este faptul ca cele mai multe dintre ele apartin deja colectionarilor privati, iar acestia pot plati sume fabuloase, avand in vedere ca detinerea unuia dintre cele 200 de computere Apple-1 fabricate manual de catre Steve Jobs si Steve Wozniak este visul fiecarui colectionar de gadgeturi.

CITESTE SI:  Ce companie vrea sa cumpere Alphabet/Google si de ce

Vicepresedintele firmei de reciclare Clean Bay Area, Victor Gichun, a precizat ca isi aminteste ca femeia a lasat cutiile printre care se afla un calculator Apple-1, dar aceasta nu a lasat nicio informatie de contact.

Astfel, este destul de dificil pentru companie sa poata da de urma proprietarei computerului Apple-1 rar care a fost dat la reciclat. Cu siguranta ca femeia va fi foarte surprinsa cand compania va reusi sa o gaseasca si sa-i spuna ca 100 000 de dolari sunt numai ai ei.