Un barbat a fost amendat cu 4000 de dolari pentru ca a dat like la niste postari pe Facebook

Un barbat a fost amendat cu 4000 de dolari pentru faptul ca a dat like la niste postari pe Facebook

O Curte de Justitie din Elvetia a condamnat un barbat la plata unei amenzi dupa ce a dat like la cateva comentarii defaimatoare pe Facebook. Traim in ziua de azi intr-o societate in care lucrurile pe care le spunem sau actiunile pe care le efectuam online ne pot afecta in lumea reala.

Nu mai poti pur si simplu arunca un comentariu online sau sa dai un like fara sa existe un anume fel de consecinta posibila pentru viata ta personala. Am vazut cum oameni au fost disponibilizati de la locurile lor de munca si cum au ajuns la inchisoare din cauza actiunilor lor pe Facebook.

CITESTE SI:  Ce se stie despre faptul ca Apple permite centrelor de reparatii independente sa repare iPhone-uri

Pentru a intari aceasta idee, se pare ca, in Elvetia, Curtile au amendat recent un barbat cu aproximativ 4000 de dolari pentru faptul ca a dat like la postari si comentarii pe Facebook.

Practic, ceea ce s-a intamplat a fost ca barbatul a dat like la cateva postari scrise de un tert pe Facebook care a acuzat un activist pentru drepturile animalelor de antisemitism, rasism si fascism, iar pentru ca barbatul nu a putut dovedi ca oricare dintre acele lucruri erau adevarate, Curtea a hotarat ca, prin faptul ca a dat like la acele postari de pe Facebook, acesta practic a aprobat continutul si “l-a facut al lui”.

CITESTE SI:  Motivul pentru care VPN-urile ar putea fi blocate incepand cu anul viitor in China

Se crede ca aceasta este prima data cand un like la o postare/comentariu de pe Facebook a fost vazuta legal ca un fel de aprobare. Cum am spus anterior, au existat stiri si multe exemple de oameni care si-au pierdut locurile de munca din cauza activitatii lor pe social media.

CITESTE SI:  Ce viitor smartphone ar putea avea 12GB de RAM

Asadar, data viitoare cand vrei sa distribui o postare pe Facebook, poate ai vrea sa te gandesti de doua ori inainte. Dar ce credeti voi despre asta? Ar trebui ca “like-urile” sa fie considerate un fel de sustinere si aprobare a unei postari sau a unui comentariu? A meritat barbatul amenda pe care a primit-o?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *