fbpx

Un analist estimeaza ca consola de jocuri PlayStation 5 va fi lansata in anul 2019

Un analist estimeaza ca consola de jocuri PlayStation 5 va fi lansata in anul 2019

Acum cativa ani, directorul PlayStation America, Shawn Layden, a confirmat ca vor dezvolta si lansa consola de jocuri PlayStation 5 care va reprezenta urmatorul pas major pentru brand.

Acest lucru indica faptul ca Sony probabil nu va lansa o consola de jocuri de jumatate de noua generatie fata de PS4 si ca PlayStation 5 va fi un salt de o generatie fata de actuala consola de jocuri.

Consola de jocuri PS4 Pro a Sony a fost recent lansata, dar se pare ca vorbaraia despre PlayStation 5 a inceput deja. Vorbind pentru GamingBolt, analistul Michael Pachter a indicat ca PlayStation 5 ar putea fi lansata in 2019 si ca acea consola de jocuri va fi un upgrade de “jumatate de pas”, similar cu modul in care PS4 Pro a fost considerata o “jumatate de pas” peste PS4.

CITESTE SI:  De ce Sony renunta sa mai vanda camere DSLR

Potrivit analistului Fatcher, “Asteptarile mele sunt ca nu va ajunge in 2018. Va sosi in 2019 sau poate 2020, dar probabil in 2019. Sony probabil o sincronizeaza mai bine, pentru ca compania are de gand sa aduca un dispozitiv cu capabilitate 4K atunci cand piata televizoarelor 4K ajunge la 50% in Statele Unite si 35% in restul lumii. Cred ca Sony probabil a stabilit deja cand va lansa urmatoarea consola de jocuri. Cred ca cei de acolo deja stiu ce trebuie sa urmeze in continuare”.

CITESTE SI:  Cui doneaza Google 4000 de Chromebook-uri si 100.000 de hotspot-uri WiFi

Estimarea lui Pachter este diferita de un raport mai timpuriu in care un alt analist, Damian Thong de la Macquaire Capital Securities, si-a prezentat propria estimare cum ca consola de jocuri PlayStation 5 va fi lansata in 2018, adica anul viitor.

Faptul ca consola de jocuri PlayStation 5 se va lansa in anul viitor ar putea fi o estimare pripita, dar totusi se presupune ca Xbox One X este considerabil mai puternica decat PS4 Pro. Faptul ca Sony ar vrea sa-i permita companiei Microsoft sa aiba avantaj de un an fata de ei nu prea are logica, dar presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem cand va lansa Sony dispozitivul. Intre timp, ti se pare ca 2019 este prea devreme pentru tine pentru un upgrade la PlayStation 5?