fbpx

Un adolescent de 14 ani este dat in judecata de un dezvoltator de jocuri pentru ca a trisat

Un adolescent de 14 ani este dat in judecata de un dezvoltator de jocuri pentru ca a trisat

Nimanui nu-i plac trisorii, motiv pentru care aproape toate jocurile vin cu masuri anti-trisat puse in aplicare, sau au reguli stricte prin care trisorilor le este interzis sa joace jocurile.

Cu toate acestea, trisatul este chiar atat de rau incat dezvoltatorii sa fie nevoiti sa-si dea in judecata gamerii din cauza asta? Se pare ca pentru Epic Games raspunsul este da.

Dezvoltatorul din spatele jocului Fortnite a dat in judecata recent doi jucatori pentru trisat, unul dintre ei fiind un adolescent de 14 ani, lucru care i-a uimit pe destul de multi oameni, deoarece pedeapsa pare cam aspra pentru el.

CITESTE SI:  Cum e browserul de gaming al Opera

Jucatorii care au fost dati in judecata de dezvoltator sunt acuzati de folosirea unui aimbot, dar se pare ca acestia nu numai ca au trisat, pentru ca dezvoltatorul Epic Games sustine ca adolescentul de 14 ani si cealalta persoana si-au oferit sprijinul pentru serviciul respectiv si, de asemenea, au ajutat la difuzarea (stream snipe) unor populare posturi Twitch.

Pentru cei care nu stiu ce este stream sniping, practic, jucatorii urmaresc fluxul live al unui alt joc pe o platforma ca Twitch, iar pe baza ei pot deduce locatia jucatorului, il pot urmari si il pot ucide, ceea ce este, evident, frustrant, atunci cand jucati un joc FPS (First Person Shooter), pentru ca a avea elementul surpriza este una dintre cheile victoriei.

CITESTE SI:  Pretul noii console de jocuri ieftine a Microsoft, Xbox Series S

Cu toate acestea, mama adolescentului de 14 ani contesta procesul si sustine ca Epic ii foloseste ca tapi ispasitori. Intr-o declaratie oferita de dezvoltatorul de jocuri Epic Games care i-a dat in judecata, “Companiei Epic nu ii convine incalcarea continua sau incalcarea drepturilor de autor de catre nimeni, indiferent de varsta. Dupa cum s-a afirmat anterior, vom trata trisatul in mod serios si vom urmari toate optiunile disponibile pentru a ne asigura ca jocurile noastre sunt distractive, corecte si competitive pentru jucatori”.

CITESTE SI:  Cele mai bune jocuri si aplicatii pentru iPad din 2014

Aceasta nu este prima data cand vedem procese pornite de dezvoltatori pentru trisat, desi, de obicei, procesele se indreapta mai mult catre creatorii acestor modalitati de trisat.

Ca atunci cand Riot a dat in judecata dezvoltatorii din spatele unei modalitati de trisat pentru League of Legends sau cand Blizzard a dat in judecata creatorii din spatele software-ului de boti utilizat in jocurile sale.