fbpx

Un acvariu smart a lasat vulnerabil un cazinou fata de hackeri

Un acvariu smart a lasat vulnerabil un cazinou in fata hackerilor

Majoritatea oamenilor stiu ce inseamna phishing-ul, dar un cazinou a aflat recent despre pericolele acvariilor smart. Hackerii au incercat sa fure date dintr-un cazinou din America de Nord printr-un acvariu smart conectat la internet, potrivit unei stiri de compania de securitate Darktrace.

In ziua de azi, incepem sa vedem cum aproape orice obiect poate fi facut “smart” doar conectandu-l la internet. Cu toate acestea, se pare ca in dorinta noastra de a transforma totul in lucruri smart, securitatea este compromisa in fata hackerilor, ceea ce un cazinou a aflat in modul cel mai costisitor din cauza unui acvariu smart.

CITESTE SI:  Cu cat a fost redusa capacitatea bateriei smartphone-ului pliabil Huawei Mate X, probabil

Potrivit unei stiri de compania de securitate Darktrace (via CNN), se pare ca hackerii au descoperit ca un cazinou a fost vulnerabil la hack-urile lor din cauza instalarii unui sistem de acvariu smart.

Hackerii au incercat apoi sa fure date din cazinou si parea ca au avut succes, avand in vedere ca datele au fost apoi trimise unui dispozitiv in Finlanda inainte ca amenintarea din acvariu sa fie descoperita si oprita.

CITESTE SI:  De ce Zoom e "Facebook-ul aplicatiilor de conferinte video"

Nu este clar exact ce a fost furat de hackeri si ce cazinou era, dar acest lucru evidentiaza niste probleme de securitate ale acestor dispozitive. Vorbind pentru CNN Tech, Justin Fier, directorul de inteligenta si analiza cibernetica de la Darktrace, a spus, “Cineva a folosit acvariul pentru a patrunde in retea si, odata ce acestia au patruns in acvariu, acestia au scanat si au descoperit alte vulnerabilitati si s-au indreptat catre alte locuri din retea”.

CITESTE SI:  Primul dispozitiv Apple cu cip pe 3nm

Aceasta nu este prima data cand auzim cum s-a descoperit ca dispozitivele smart conectate contin brese de securitate si vulnerabilitati care-i tenteaza pe hackeri, dar sa speram ca aceste vulnerabilitati le vor forta pe companiile din spatele lor sa-si sporeasca eforturile in a le transforma in niste dispozitive mai sigure. Cel putin pe cele din cazinouri.