Uber pierde licitatia pentru divizia HERE Maps a Nokia in favoarea producatorilor germani de masini

Uber pierde licitatia pentru divizia HERE Maps a Nokia in favoarea producatorilor germani de masini

Nu este niciun secret ca Nokia vrea sa-si vanda divizia HERE Maps pentru a strange multi bani pentru a se ocupa de afacerea sa de telecomunicatii, dar pana acum nimic nu s-a materializat chiar daca s-a raportat ca aceasta divizie este vizata de mai multi cumparatori.

Au existat rapoarte cum ca serviciul Uber a licitat divizia HERE Maps care valoreaza miliarde de dolari, dar acum se spune ca Uber a pierdut in fata unui consortiu de producatori germani de masini care au buzunare semnificativ mai adanci.

CITESTE SI:  Cand va fi dezvaluit conceptul de supermasina electrica al Audi

The New York Times a citat trei persoane care au cunostinte in legatura cu aceasta situatie. Acestea au spus ca Uber nu a reusit sa achizitioneze divizia HERE Maps de la Nokia.

Oferta companiei Uber pentru aceasta divizie HERE Maps a Nokia se spune ca a fost de 3 miliarde de dolari. In schimb, acum exista negocieri care au loc intre Nokia si un consortiu de producatori germani de masini, printre care se numara Mercedes-Benz, Audi si BMW.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Nokia ar putea aparea la sfarsitul anului 2016

Acestia deja se bazeaza intr-o mare masura pe divizia de cartografiere digitala HERE Maps a Nokia pentru sistemele lor de navigatie de la bordul masinilor.

Consortiul producatorilor germani de masini pare sa faca o treaba destul de buna in a se descurca in fata altor potentiali cumparatori. Au existat rapoarte cum ca si alti jucatori, precum gigantii chinezi Baidu si Tencent, au fost de asemenea interesati in achizitionarea businessului HERE Maps al Nokia.

CITESTE SI:  VIDEO: Atacul cu comenzi vocale ultrasonice care pacaleste asistentii virtuali

Se spune ca pretul este o problema destul de mare in cadrul acestor negocieri pentru ca Nokia spera sa obtina pana la 4 miliarde de dolari din vanzarea diviziei sale HERE Maps.

Se crede ca producatorii de masini ofera mai putin, dar in acest moment nu au fost dezvaluite niste cifre oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *