fbpx
Uber incheie un parteneriat cu Girls Who Code pentru o mai mare diversitate in tehnologie

Uber incheie un parteneriat cu Girls Who Code pentru o mai mare diversitate in tehnologie

Uber anunta un parteneriat pe mai multi ani cu organizatia nonprofit Girls Who Code. Ca parte a parteneriatului, Uber doneaza 1,2 milioane de dolari catre Girls Who Code pe parcursul urmatorilor trei ani.

Banii voi merge catre crearea mai multor programe after school pentru fete pentru a invata despre tehnologie la o varsta mai mica, iar organizatia Girls Who Code estimeaza ca inca 60.000 de fete vor primi acces la aceste programe ca si rezultat al parteneriatului.

CITESTE SI:  Aplicatia Grasshopper a Google te invata programare pe telefonul tau

Desi aceasta initiativa si sincronizare reprezinta o alta incercare a companiei Uber de a primi niste publicitate pozitiva in presa dupa un sir de dezastre cu relatiile cu publicul, cel putin banii vor merge catre o cauza buna.

De asemenea, inginerii Uber se vor oferi voluntari la Girls Who Code ca parte a parteneriatului pentru a ajuta la organizarea de workshop-uri de coding si programe de mentorat. Iar compania are de asemenea alte 1,8 milioane de dolari in fondul sau pentru urmatorii trei ani pe care are de gand sa-i aloce si altor organizatii care sunt similare cu Girls Who Code.

CITESTE SI:  Accidentele Pokemon GO in timpul sofatului costa miliarde de dolari in Statele Unite

Pentru a se asigura ca parteneriatul merge cum trebuie, CBO-ul Uber, Bozoma Saint John, se alatura de asemenea consiliului de directori al Girls Who Code. Saint John, care a fost angajat de Uber dupa ce a plecat de la Apple cu numai o luna inainte ca CEO-ul Uber, Travis Kalanick, sa demisioneze, a fost perceput de multi ca fiind cineva care ar putea rezolva problema diversitatii companiei, o problema cu care se confrunta si restul industriei tehnologice.

CITESTE SI:  HTC inca-i pe picioare. Ce fel de smartphone de varf ar putea lansa

“Acum, mai mult decat niciodata, este important sa vedem o conducere puternica a femeilor in industria tehnologica”, a spus Reshma Saujani, CEO si fondator al organizatiei Girls Who Code. “Bozoma exemplifica acest lucru”.