fbpx

Uber il alege pe directorul executiv al Expedia drept noul lor CEO

Compania Uber il alege pe directorul executiv al Expedia drept noul lor CEO

Cautarea indelungata si uneori tumultoasa a Uber pentru un nou CEO s-a incheiat. Surse care au vorbit pentru New York Times si Recode au aflat ca compania de ride-sharing l-a ales pe directorul Expedia, Dara Khosrowshahi, drept noul lor lider.

Conform informatiilor anterioare, compania a spus doar ca consiliul sau a votat un CEO si a dezvaluit decizia “prima data angajatilor”, dar decizia are sens in lumina recentelor leak-uri cu privire la preferintele companiei Uber.

Daca zvonurile sunt precise, alegerile companiei Uber au fost limitate la trei candidati: fostul CEO al GE, Jeff Immelt, Meg Whitman de la HPE si o a treia preferinta misterioasa (despre care acum stim ca este Khosrowshahi de la Expedia).

CITESTE SI:  De ce un cofondator Facebook vrea ca compania sa fie impartita in bucati

Immelt s-a retras chiar inainte de vot, probabil in urma banuielilor cu privire la conducerea sa. Intre timp, Whitman, a respins in mod public oferta si nu se astepta ca va prelua rolul de CEO, numai daca aceasta garanta ca fostul CEO, Travis Kalanick, isi va reduce implicarea.

CITESTE SI:  Noua modalitate de transfer fisiere intre PC-urile Windows 10 si smartphone-urile Samsung

Cu alte cuvinte, compania s-ar putea sa-l fi ales pe Khosrowshahi prin procesul eliminarii. Indiferent care sunt motivele, viitorul CEO are niste provocari enorme.

Pentru inceput, fostul director Expedia trebuie sa depaseasca cultura corporativa toxica stiuta a companiei. Ceva din asta a fost realizat dupa inlaturarea liderilor ca Kalanick si implementarea de politici mai blande, dar acesta trebuie inca sa dovedeasca ca Uber nu mai este obsedata de bani si compania care sfideaza legile care a fost inainte.

CITESTE SI:  De ce investeste Google in KaiOS - sistemul de operare pentru telefoane simple

De asemenea, viitorul CEO Khosrowshahi (fostul director executiv al Expedia) trebuie sa apropie compania Uber mai mult de profitabilitate dupa ani de pierderi. Uber s-a pregatit pentru a se lista pe bursa publica, dar nu poate merge inainte cu acel plan atata timp cat continua sa piarda bani. Viitorul fost director executiv al Expedia trebuie sa tina in frau costurile si sa demonstreze ca Uber are o viata lunga si sanatoasa inaintea sa.

Facebook