fbpx

Twitter va suspenda conturile care participa la inselatorii cu monede virtuale

Twitter va suspenda conturile care participa la inselatorii cu monede virtuale

Twitter ia masuri pentru a reduce numarul de inselatorii cu monede virtuale de pe platforma sa. In ultimele saptamani, un numar de escroci s-au dat pe Twitter drept cofondatorul Ethereum (Vitalik Buterin), Elon Musk si John McAfee.

Deoarece monedele virtuale devin din ce in ce mai populare, cresc inselatoriile asociate cu acestea. Chiar si oameni precum Steve Wozniak au cazut prada unor astfel de inselatorii, iar companiile de social media trebuie sa se conformeze acestei realitati.

CITESTE SI:  Cercetatorii afla ca anxietatea de separare de smartphone este o problema in crestere

Facebook isi aduce deja contributia pentru a se asigura ca astfel de inselatorii nu prind radacini pe platforma sa, iar acum si Twitter efectueaza pasi similari pentru a elimina inselatoriile cu monede virtuale de pe reteaua sa sociala.

A aparut recent o tendinta pe Twitter, in care unii utilizatori se dau drept personalitati populare precum Elon Musk, John McAfee si cofondatorul Ethereum – Vitalik Buterin.

Tactici de inselatorie, cum ar fi numele de utilizator si avatarurile similare sunt folosite pe Twitter pentru a da impresia ca contul este legitim. Tweet-urile sunt apoi trimise pentru a le spune urmatorilor conturilor ca, daca trimit o mica suma de bani in moneda virtuala, ei, adica Elon Musk, John McAfee sau Vitalik Buterin, le vor da o suma mult mai mare in moneda virtuala.

CITESTE SI:  Ce zice YouTube pentru primul canal care a ajuns la 100 de milioane de abonati

Desi o multime de oameni vor sti imediat ca acest lucru nu poate fi adevarat, din pacate, exista multi care inca iau plasa si cad victime unor astfel de escrocherii simple cu monede virtuale.

CITESTE SI:  Samsung va inchide aplicatia Movie Maker dupa update-ul la Android P

Twitter suspenda treptat conturile despre care constata ca participa la astfel de inselatorii cu monede virtuale. Reteaua sociala Twitter a precizat intr-o declaratie ca “Suntem constienti de aceasta forma de manipulare si implementam in mod proactiv o serie de masuri pentru a impiedica aceste tipuri de conturi sa ajunga la altii si sa-i insele”.