fbpx
Twitter isi schimba politicile publice dupa ce Donald Trump ameninta Coreea de Nord

Twitter isi schimba politicile publice dupa ce Donald Trump ameninta Coreea de Nord

Twitter nu a inlaturat tweet-ul presedintelui american Donald Trump prin care ameninta Coreea de Nord pentru ca acesta este unul important, a spus compania acum cateva zile.

Twitter declara ca va actualiza politicile cu privire la ce factori ar putea duce la stergerea unui tweet de pe platforma – sau la ramanerea tweet-ului pe platforma – pentru o include o analiza a noilor lucruri, ca parte a unui efort de a face ca regulile sa fie mai clare pentru utilizatori.

CITESTE SI:  De ce Steve Wozniak aduce YouTube in instanta

“Aceasta a fost de multa vreme politica interna si vom actualiza in curand regulile noastre orientate catre public pentru a o reflecta”, a scris intr-o dupa-amiaza contul de politici publice al companiei. “Trebuie sa ne descurcam mai bine in acest sens si ne vom descurca”.

Au existat controverse in 2016 daca Twitter ar trebui sa interzica contul lui Donald Trump si sa stearga cateva dintre tweet-urile sale care adesea ii insultau pe alti indivizi.

CITESTE SI:  Compania care suspenda reparatiile de camere

Twitter nu s-a ocupat de asta, insa problema a fost reluata acum cateva zile, dupa ce Coreea de Nord a declarat ca a vazut tweet-ul presedintelui Donald Trump ca o declaratie clara de razboi.

Pentru o platforma care a sustinut de mult timp ca regulile sale se aplica tuturor utilizatorilor, indiferent cine sunt ei, o declaratie de razboi pare ca a intrecut masura.

Raspunsul companiei Twitter, insa, este practic faptul ca contul lui Donald Trump nu va fi niciodata cenzurat. Oricare tweet-uri ale presedintelui sunt importante, ceea ce inseamna ca nici unul dintre tweet-uri nu poate fi sters de pe platforma Twitter, chiar daca prin ele ameninta Coreea de Nord

CITESTE SI:  Cei care doresc viza pentru Statele Unite ar putea fi nevoiti sa ofere 5 ani de informatii de pe social media

Acest tip de problema – cu exceptia amenintarilor de razboi – nu este in intregime ceva unic pentru Twitter. Si Facebook a avut aceasta problema, dar in alt sens: a fost criticata anul trecut pentru ca a interzis o fotografie emblematica de razboi.