fbpx

Twitter este mai bun la detectarea rascoalelor decat politistii

Twitter este mai bun la detectarea rascoalelor decat politistii

Social media i-ar putea ajuta pe politisti sa mentina pacea si ordinea. Twitter poate identifica rascoalele si alte activitati violente cu minute sau chiar cu peste o ora inainte de politisti, potrivit unui studiu efectuat de Cardiff University.

Avand in vedere ca natura oamenilor este uneori imprevizibila, exista anumite situatii la care putem doar sa reactionam, spre deosebire de a actiona din timp pentru a preveni ca acestea sa se intample.

Cu toate acestea, asta nu i-a oprit pe cercetatori sa incerce sa prezica evenimente inainte ca acestea sa se intample, cum ar fi prin crearea de algoritmi pentru a detecta cand si unde ar putea ataca teroristii.

CITESTE SI:  Singapore testeaza un drum care straluceste in intuneric, pentru o mai buna vizibilitate

Cu toate acestea, se pare ca foarte multe date ar putea fi chiar in fata noastra, date care inca nu au fost folosite. Intr-un studiu recent efectuat de Cardiff University (citat de CNET), se pare ca Twitter ar putea practic sa detina cheia prezicerii acestor evenimente si, aparent, aceasta retea sociala este mai buna la a detecta cand ar putea avea loc o rascoala decat politistii.

CITESTE SI:  Light Phone 2 vrea sa incheie distragerea atentiei de smartphone-uri

Potrivit coautorului studiului, Pete Burnap, “In aceasta cercetare, noi aratam ca social media devine un loc de unde putem raporta observatii ale evenimentelor de zi cu zi – inclusiv tulburarile sociale si activitatea infractionala terestra”.

Printr-unul dintre exemplele din studiu s-a descoperit ca, cu un sistem computerizat, s-a reusit determinarea unui incident in orasul Enfield cu o ora si 23 de minute mai devreme decat politistii.

CITESTE SI:  Twitter a pierdut un milion de utilizatori, pentru ca acestia se hartuiesc unii pe altii

Cu toate acestea, in loc ca politistii sa fie nevoiti sa se ingrijoreze ca joburile lor vor fi inlocuite, Burnap declara ca retelele de social media precum Twitter nu vor inlocui niciodata resursele traditionale.

In schimb, suna mai degraba ca politistii ar trebui sa inceapa sa se indrepte spre aceste noi canale de informare precum Twitter care i-ar putea ajuta sa fie cu un pas inaintea situatiilor, inainte ca acestea sa se agraveze.