Twitter dezvaluie accidental locatia unor utilizatori din cauza unui bug

Twitter dezvaluie accidental locatia unor utilizatori din cauza unui bug

Site-ul de micro-blogging Twitter a recunoscut ca locatiile incluse in unele dintre tweet-urile utilizatorilor au fost dezvaluite fara permisiunea lor din cauza unui bug.

“Am descoperit o problema pentru un procent mic de persoane care au avut recent accesul la locatie pornit si care au postat tweet-uri pe https://twitter.com si au adaugat un emoji sau un GIF. In unele cazuri, o pozitie la nivel de oras a fost de asemenea inclusa in tweet”, a declarat reteaua sociala Twitter acum ceva timp.

Smartphone-urile noastre din ziua de zi sunt destul de capabile sa deduca locatia noastra datorita unor caracteristici hardware precum GPS-ul care sunt incorporate.

CITESTE SI:  De ce Facebook ar putea crea propria moneda virtuala

In cea mai mare parte, share-uirea pozitiei nu este folosita in scopuri nefaste, insa faptul ca ar putea fi abuzata duce la unele ingrijorari privind viata privata.

Din nefericire, se pare ca, pentru unii utilizatori Twitter, un bug recent descoperit a dezvaluit accidental locatia unor utilizatori. Potrivit Twitter, se pare ca acest bug i-a afectat pe cei care au avut recent sharing-ul locatiei activat.

In urma unui anumit set de actiuni, tweet-urile lor de pe Twitter au dezvaluit pozitia utilizatorilor si ne putem imagina ca acestia nu se asteptau la asta. Desi este destul de infricosator sa stii ca esti expus in acest fel, se pare ca acest lucru nu este neaparat un lucru grav.

CITESTE SI:  Urmareste eclipsa solara din 2017 live cu Twitter

Tweet-urile ulterioare ale utilizatorilor au dezvaluit ca, pentru unii dintre ei, locatia la nivel de oras care a fost share-uita a fost una complet gresita. Unii utilizatori sustin ca pozitia lor se bazeaza pe ceea ce au cautat recent, in timp ce pentru altii locatia pare sa fie complet aleatorie. Cu toate acestea, Twitter a pretins ca a eliminat pozitiile din aceste tweet-uri si i-a contactat prin e-mail pe utilizatorii afectati de bug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *