fbpx

Toyota investeste miliarde de dolari intr-o noua companie de masini fara sofer

Toyota investeste miliarde de dolari intr-o noua companie de masini fara sofer

Toyota isi extinde preocuparea in domeniul masinilor fara sofer prin lansarea unei noi companii – Institutul de Cercetare si Dezvoltare Avansata Toyota. Producatorul auto japonez lanseaza firma in colaborare cu furnizorii auto, Asisin Seiki si Denso.

Toyota este una dintre multele companii care exploreaza tehnologiile masinilor fara sofer pentru viitorul mobilitatii. Gigantul japonez de autoturisme a anuntat ca formeaza o echipa cu doi dintre furnizorii sai pentru a infiinta o noua companie dedicata cercetarii si dezvoltarii masinilor fara sofer.

CITESTE SI:  De ce viteza uriasa este capabil noul modem 5G al MediaTek pentru smartphone-uri accesibile

Toyota si partenerii sai investesc aproape 3 miliarde de dolari in aceasta companie care va lucra la dezvoltarea software-ului de calitate a productiei pentru masinile fara sofer.

Institutul de Cercetare si Dezvoltare Avansata Toyota (TRI-AD) va primi aceasta investitie de 300 de miliarde de yeni, adica aproximativ 2,8 miliarde de dolari, pentru a dezvolta software de calitate a productiei pentru masinile fara sofer.

CITESTE SI:  Ce viteza maxima are hipermasina electrica PFO de 2 milioane de dolari

Investitia producatorului japonez ii va oferi o participatie de 90% la noua firma de 2,8 miliarde de dolari. “Misiunea acestei companii este aceea de a accelera dezvoltarea software-ului intr-un mod mai eficient si brizant”, a spus James Kuffner care este CEO al TRI-AD.

Va incepe activitatile cu 300 de angajati si va avea in cele din urma 1000 de angajati. Odata ce este creat software-ul complet integrat de calitate pentru productia de masini fara sofer, obiectivul va fi acela de a lega acel software de autoturismele care au fost create in-house.

CITESTE SI:  Cati utilizatori Facebook au fost afectati de bug-ul care le-a deblocat blocatii

Scopul acestei initiative va fi, cu siguranta, acela de a permite companiei Toyota sa obtina mai rapid autonomia deplina, dar ramane de vazut cat timp ii va lua acestei noi firme de 2,8 miliarde de dolari sa-si atinga obiectivul. Speram ca destul de repede.

Facebook