fbpx

Top 6 cele mai bune alternative la Skype

Top 6 cele mai bune alternative la Skype

Cand vorbim despre servicii VoIP, Skype ne-a venit intotdeauna in minte. Skype are reputatia de a fi una dintre cele mai bune aplicatii pentru apeluri VoIP.

Cu toate acestea, dupa achizitia Skype de catre Microsoft, lucrurile s-au schimbat un pic. Oamenii sunt mai preocupati de intimitatea lor, iar unii nu sunt multumiti de sistemul de plata al Microsoft.

Din fericire, exista multe alte servicii VoIP disponibile care ofera caracteristici aproape similare cu cele ale Skype.

Dintre toate optiunile disponibile, sa-l gasesti pe cel potrivit poate fi un pic dificil. Am creat aceasta lista cu 5 cele mai bune alternative la Skype pentru a te ajuta sa alegi cel mai bun serviciu VoIP pentru tine.

1. Google Hangouts

Google Hangouts este o optiune de incredere daca esti in cautarea unei calitati grozave si a unui cost redus.

Aceasta iti va permite sa suni pe alti utilizatori Hangouts in mod gratuit, cu suport pentru pana la 10 oameni.

De asemenea, are o gama larga de utilizatori, avand in vedere ca vine cu contul tau Google, asa ca sa gasesti o persoana pentru a o suna in mod gratuit nu ar trebui sa fie prea dificil.

De asemenea, poti suna la numere mobile si fixe la costuri foarte mici si sa suni gratuit in Statele Unite si Canada folosind Google Voice. Hangouts ofera de asemenea mesagerie instantanee, similar cu Skype.

CITESTE SI:  Cum au incalcat contractantii Microsoft securitatea utilizatorilor companiei

2.VOXOX

VOXOX este o alta alternativa buna la Skype, mai ales pentru afaceri. Aceasta ofera apeluri gratuite pentru utilizatorii VOXOX la fel ca si Skype si poti suna orice numar mobil sau fix la costuri reduse cu sunet si video de inalta calitate.

Acesta ofera un sistem de apelare bazat pe cloud petnru afaceri mici cu un numar dedicat si costuri accesibile pentru afaceri.

De asemenea, poti trimite mesaje text traduse, cu suport pentru pana la 37 de limbi. Mai mult, are aplicatii dedicate pentru Android si iOS, iar aplicatii pentru Windows si Mac OS X sosesc in curand.

3. Viber

Initial, Viber a fost limitat la apelurile VoIP dintre utilizatorii Viber, dar acum acesta ofera toate caracteristicile importante pe care ar trebui sa le aiba un bun serviciu VoIP, cum ar fi abilitatea de a apela numere de mobil si fixe si suport multiplatforma etc.

Poti apela sau trimite mesaj utilizatorilor Viber in mod gratuit cu o buna calitate a apelarii si cu o interfata intuitiva.

Alternativa la Skype are acum si un client Desktop pe care il poti folosi pentru a efectua apeluri de pe PC-ul tau. De asemenea, poti apela numere de mobil si fixe la costuri destul de competitive folosind Viber Out.

CITESTE SI:  TOP 5: Cele mai bune camere de smartphone pentru mai putin de 600 de lei

4. LINE

LINE este un serviciu VoIP similar cu Viber, iar acesta se concentreaza mai mult pe interactiuni sociale cu caracteristici precum camere de chat, jocuri multiplayer, profil personalizat si stickere dragalase etc.

Cu toate acestea, poate fi o alternativa grozava la Skype datorita setului mare de caracteristici care pot fi folosite chiar si de afaceri.

Pe langa caracteristicile de baza precum apeluri gratuite pentru utilizatorii LINE, mesagerie instantanee si stickere, poti de asemenea efectua apeluri catre numere de fix si de mobil si sa folosesti LINE atat pe desktop, cat si pe mobil.

Aceasta alternativa la Skype are abonamente lunare si un sistem de apelare pe credit pentru taxarea pentru apelurile catre numere de fix si de mobil, iar costurile sunt destul de accesibile.

De asemenea, iti foloseste numarul tau de telefon existent pentru apeluri si ofera apeluri de inalta calitate cu codec superior.

5. Jitsi

Jitsi nu este una dintre cele mai bogate alternative pentru Skype. Cu toate acestea, este open-source, perfect pentru oamenii care sunt preocupati de intimitatea lor.

CITESTE SI:  Ce hotarare s-a luat in cazul procesului impotriva Apple din cauza FaceTime

Pe langa, apelurile audio si video, iti va permite sa impartasesti ce ai pe ecran, sa criptezi apeluri si sa inregistrezi apeluri.

De asemenea, aceasta alternativa la Skype ofera caracteristici precum suprimarea zgomotului si anularea ecoului pentru a oferi un sunet clar.

Mesajele instantanee sunt de asemenea suportate, dar cu un suport limitat de sharing. Jitsi este limitat doar la desktopuri deocamdata, dar suportul pentru smartphone-uri va ajunge in curand.

6. FaceTime

Daca esti un utilizator de Mac OS X sau iOS, atunci ai putea dori sa incerci FaceTime. Aceasta este o aplicatie VoIP incorporata pentru utilizatorii de Mac OS X si iOS creata de Apple care ofera caracteristici de apelare video simple dar uimitoare.

Poti folosi ambele camere ale smartphone-ului pentru a face conferinta video si trebuie doar sa apesi o data pentru a initia apelul.

Aceasta alternativa la Skype suporta apeluri la calitate 720p, oferind apeluri video uimitoare. Cu toate acestea, va trebui sa ai acces la cel mai recent dispozitiv Apple, cum ar fi MacBook Pro, iMac sau MacBook Air pentru apeluri HD. Apelurile sunt complet gratuite pentru toti utilizatori Mac si iOS.

Facebook