Toate telefoanele mobile din India vor veni echipate cu un buton de panica

Toate telefoanele mobile din India vor veni echipate cu un buton de panica

In curand, toate telefoanele mobile din India vor fi echipate cu un buton de panica pentru a le ajuta pe femei in cazuri de pericol, a spus ministrul Maneka Gandhi din India. Atat smartphone-urile  existente, cat si cele noi vor fi acoperite de acest plan.

Din pacate, in ciuda faptului ca traim in vremuri civilizate, exista inca multe cazuri de agresiune asupra femeilor.

In acest moment, exista multe modalitati prin care femeile se pot proteja in astfel de situatii, cum ar fi sa ia lectii de autoaparare, sa duca cu ele un fluier pentru a-i alerta pe ceilalti ca au probleme, sa duca cu ele un baros si nu numai.

CITESTE SI:  Google va permite site-urilor sa renunte sa mai apara in rezultatele de cautare

Cu toate acestea, daca ies in oras fara gentile lor si sunt echipate doar cu smartphone-ull? Vestea buna este ca, potrivit ministrului Dezvoltarii Copilului si a Femei, Maneka Gandhi, se pare ca smartphone-urile din India vor veni echipate cu un buton de panica in viitor.

Vorbind pentru Times of India, Gandhi a spus ca se asteapta ca acest buton de panica va fi implementat pe toate telefoanele mobile in urmatoarele 6 luni.

CITESTE SI:  HMD Global, compania care produce smartphone-uri Nokia, isi pierde CEO-ul

Potrivit lui Gandhi din India, “Fiecare telefon mobil va avea un buton de panica incorporat. Acum, toate telefoanele mobile noi vor fi produse cu butoane de panica. Dar in cazul tuturor telefoanelor mobile vechi, poti merge la persoana care detine compania sau dealer-ul, iar acestia il vor pune pentru tine. Daca o femeie are probleme, aceasta poate apasa butonul de panica de pe telefonul mobil, iar aceasta va primi imediat ajutor”.

Am vazut gadgeturi similare cu buton de panica inventate in trecut pentru exact acest tip de situatii, dar acestea erau vandute separat.

CITESTE SI:  Android M este oficial - toate noutatile despre noul sistem de operare

In acest caz, ele vor fi incorporate in telefoanele mobile din India, acest lucru facandu-le mult mai accesibile in situatii de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *