fbpx

Tineti-va bine, in viitor se vor agrava turbulentele atunci cand zburam cu avionul

Tineti-va bine, in viitor se vor agrava turbulentele atunci cand zburam cu avionul

Turbulentele cu avionul foarte periculoase vor deveni de doua sau chiar de trei ori mai comune din cauza schimbarilor de climat, potrivit unui nou studiu care este primul din lume care cerceteaza viitorul turbulentelor severe.

Turbulentele sunt o problema destul de comuna atunci cand zbori cu avionul, iar acest lucru nu prea poate fi evitat. Asta chiar daca pilotii incearca pe cat posibil sa faca in asa fel incat zborul sa fie cat mai lin.

Cu toate acestea, potrivit cercetatorilor de la University of Reading, ne putem astepta ca turbulentele din timpul zborului cu avionul vor creste. Intr-un studiu publicat in Advances in Atmospheric Sciences, cercetatorii sustin ca numarul turbulentelor pe care calatorii cu avionul le vor experimenta in viitor va creste din cauza schimbarilor de climat.

CITESTE SI:  Ce pret va avea un bilet Blue Origin de calatorie in spatiu

Bazandu-ne pe cifre, numarul turbulentelor usoare va creste cu 59%, turbulentele moderate cu 94% iar turbulentele severe cu 149%. Potrivit cercetatorilor, asta este din cauza nivelurilor mai mari de dioxid de carbon care vor crea curenti verticali de vant mai puternici, lucru care va face ca turbulentele din timpul calatoriei cu avionul sa fie mai dese.

CITESTE SI:  De ce avionul Boeing 737 Max 8 e tinut la sol de mai multe tari

Acum, inainte sa te panichezi prea tare, trebuie sa mentionam ca turbulenta este de obicei vazuta mai mult ca un lucru destul de enervant si nu drept ceva care ar putea dobora avionul.

Au existat multiple articole in ultimii ani in care s-a explicat ca turbulenta nu va putea dobora o aeronava, desi, in unele cazuri in care au fost prezente turbulente severe cu avionul, oameni au fost raniti si ucisi din cauza faptului ca pasagerii au fost aruncati prin cabina sau pentru ca bagajele si continutul lor a cazut peste ei.

CITESTE SI:  De ce Lyft se gandeste la curse in care soferul nu sta la taclale

Potrivit autorului studiului, Dr. Paul Williams, “Pentru cei mai multi dintre pasageri turbulentele usoare sunt nimic mai mult decat ceva enervant care le reduce nivelul de confort, dar pentru pasagerii agitati pana si turbulentele usoare pot cauza suferinta. Mai mult, chiar si cei mai activi pasageri si care zboara cu avionul cel mai des ar putea fi panicati de faptul ca turbulentele severe vor creste cu 149%, turbulente care ii baga frecvent in spital pe calatorii aerului si pe insotitorii de zbor din toata lumea”.

Sursa: eurekalert.org