fbpx
TikTok solicita acestor companii sa i se alature impotriva interdictiei asupra sa

TikTok solicita acestor companii sa i se alature impotriva interdictiei asupra sa

Platforma de social media TikTok este interzisa in Statele Unite incepand de astazi, 20 septembrie, din cauza riscurilor la adresa securitatii nationale a acestei tari. Cu toate acestea, ciudat e faptul ca platforma interzisa solicita unor companii rivale sa sustina aceasta platforma interzisa.

CEO-ul interimar al TikTok, Vanessa Pappas, solicita companiilor Facebook si Instagram sa “se alature public noua si sa ne sustina litigiile”, deoarece platforma se confrunta cu un nou ordin executiv din partea administratiei Trump care va impiedica americanii sa descarce aplicatia incepand cu 20 septembrie.

CITESTE SI:  De ce Snapchat nu-l mai promoveaza pe Donald Trump

Noul ordin a fost emis de Departamentul Comertului vineri dimineata si practic afirma ca oamenii nu pot descarca TikTok sau WeChat incepand cu data de 20 septembrie.

Platforma interzisa va continua sa functioneze in SUA pentru persoanele care au deja aplicatia instalata, dar descarcarile viitoare nu vor mai fi posibile. Apelul la actiune din partea CEO-ului interimar al TikTok a venit ca raspuns la un tweet postat de Adam Mosseri, liderul Instagram, care a declarat ca interdictia asupra platformei in SUA poate afecta si compania Instagram.

CITESTE SI:  Ce pret are Meizu Zero - smartphone fara butoane si porturi

Acel CEO interimar a indemnat companiile Instagram si Facebook sa i se alature. Si atentie, solicitarea CEO-ului interimar de la TikTok vine intr-un moment in care circula zvonuri conform carora cofondatorul Instagram, Kevin Systrom, se afla in discutii pentru a-l inlocui pe Kevin Mayer, fostul CEO al TikTok.

Administratia Trump a solicitat interzicerea platformei mai devreme in acest an din cauza ingrijorarilor legate de securitatea datelor. Acea administratie a solicitat ca compania ByteDance sa-si vanda operatiunile americane catre o companie din SUA pana pe 15 septembrie sau platforma va fi interzisa in totalitate in SUA.

CITESTE SI:  In ce timp scurt a generat Alibaba 30 de miliarde de dolari

Acum cateva zile, se vehicula ca administratia Trump si ByteDance lucreaza cu compania Oracle la aceasta tranzactie. TikTok a intentat un proces impotriva lui Donald Trump in august, mizand pe faptul ca nu exista nicio dovada ca aceasta platforma interzisa este un risc la adresa securitatii nationale.