Tesla neaga ca a respins masurile de siguranta Autopilot din cauza costurilor

Tesla neaga ca a respins masurile de siguranta Autopilot din cauza costurilor

Tesla a demonstrat din plin ca functia sa Autopilot din masinile sale nu este o caracteristica de conducere autonoma, dar am vazut multi soferi ignorand aceste avertismente si lasand masinile sa conduca singure.

Am vazut de asemenea cum functia Autopilot a Tesla a dus la cateva accidente, cum ar fi unul din 2016 care a fost fatal, si unul mai recent din acest an. Cu toate acestea, ar fi putut fi evitate aceste accidente daca ar fi existat masuri de siguranta implementate pentru Autopilot?

Asta sustine o stire de The Wall Street Journal, desi Tesla si Elon Musk neaga acest lucru. Stirea sustine ca Tesla a eliminat masurile de siguranta Autopilot, cum ar fi utilizarea senzorilor pentru urmarirea ochilor si a volanului, din cauza ingrijorarilor legate de costuri.

CITESTE SI:  Stabilizarea video a lui OnePlus 5 este aratata intr-un clip video

O sursa anonima a spus publicatiei: “Totul s-a redus la cost, iar Elon Musk a fost convins ca nu vom avea nevoie de masurile de siguranta”. Cu toate acestea, Elon Musk de la Tesla a negat aceste afirmatii spunand: “Acest lucru este fals. Urmarirea ochilor a fost respinsa pentru ca nu a fost eficienta, nu din cauza costului. Wall Street Journal nu mentioneaza ca Tesla este cea mai sigura masina de pe sosea, ceea ce ar fi determinat ca articolul sa fie ridicol. Este de 4 ori mai buna decat media”.

De asemenea, Tesla a emis o declaratie prin care spune: “Sa ne asiguram ca soferii sunt atenti atunci cand folosesc Autopilot este extrem de important. De aceea, am proiectat sistemul pentru a oferi o serie de avertismente vizuale si audio pentru a-l atentiona pe sofer sa tina de volan. Din acest motiv, am efectuat atat de multi pasi pentru a imbunatati acest proces in timp si am lansat un update care impiedica soferul sa reactiveze Autopilot daca ignora avertismentele repetate. Am explorat numeroase tehnologii si am optat pentru combinarea unui senzor (pentru intoarcerea volanului de catre sofer) cu alertele vizuale si audio si, bineinteles, vom continua sa evaluam noile tehnologii in timp ce imbunatatim masinile Tesla in timp”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *