fbpx
Compania Tesla introduce politica de utilizare echitabila pentru Superincarcatoarele sale

Tesla introduce politica de utilizare echitabila pentru Superincarcatoarele sale

Tesla a lansat o noua politica de “utilizare echitabila” pentru reteaua de Superincarcatoare pentru masinile electrice. Asta pentru a descuraja utilizarea comerciala a statiilor de incarcare care a devenit o problema pe unele piete.

Reteaua de Superincarcatoare Tesla a fost proiectata sa ajute masinile electrice sa se incarce, astfel incat, atunci cand se deplaseaza pe distante lungi, oamenii sa nu fie nevoiti sa se ingrijoreze cu privire la epuizarea energiei in mijlocul autostrazii.

CITESTE SI:  Ce masuri de siguranta a luat Uber pentru a testa din nou masini autonome

Cu toate acestea, ceea ce compania nu doreste este ca masinile comerciale sa-i acapareze reteaua. Compania Tesla a introdus recent o noua politica “de utilizare echitabila” pentru reteaua de Superincarcatoare, iar masinile electrice utilizate in scopuri comerciale sunt descurajate sa o foloseasca.

Tesla a definit autoturismele comerciale drept masini electrice folosite ca taxiuri, pentru transportul de marfuri sau pentru calatorii (cum ar fi Uber, Lyft etc.), pentru livrari comerciale, in scopuri guvernamentale sau pentru vreo societate comerciala.

CITESTE SI:  Programul masinilor fara sofer Uber avea probleme inainte de accidentul fatal

Cu toate acestea, vestea buna este ca aceasta politica de utilizare echitabila se aplica doar autoturismelor electrice noi sau uzate Tesla achizitionate dupa 17 decembrie, ceea ce inseamna ca flotele existente, cum ar fi cele folosite de Tesloop, nu vor avea probleme cu utilizarea retelei.

Aceasta politica noua de utilizare echitabila vine dupa ce cativa proprietari de Tesla au reclamat faptul ca serviciile comerciale au monopolizat Superincarcatoarele, unele dintre ele lasand autoturismele sa se incarce peste noapte si au ocupat spatii pe care altii le-ar fi putut folosi. Acestea fiind spuse, Tesla a declarat ca are intentia de a oferi o alternativa la reteaua de Superincarcatoare pentru masinile comerciale electrice in viitor. Este bine ca aceasta companie a introdus politica de utilizare echitabila pentru Superincarcatoarele sale.